İran’ı kınamadı diye Alman Meclis Başkanı Yardımcısı Özoğuz’a istifa baskısı

Güncelleme Tarihi:

İran’ı kınamadı diye Alman Meclis Başkanı Yardımcısı Özoğuz’a istifa baskısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2024 07:00

Almanya Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, sosyal platform X’teki paylaşımında İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını kınamayıp, İsrail’in de suçunun olduğunu ima ettiği gerekçesiyle eleştirilere hedef oldu.

Haberin Devamı

Özoğuz’un “Birçok savaş, birçok insan tehlikede. Rehineler serbest değil, İnsanlar açlık felaketiyle karşı karşıya. Ben tüm insanlar için endişe duyuyorum. Ukrayna, İsrail, Gazze. Bu durum neden tahrik edildi? İran Büyükelçiliği’nin bombalanması Ortadoğu’da tehlikeyi daha da arttırdı” paylaşımı tepki çekti.

Federal Meclis CDU milletvekili Matthias Hauer, “Böyle bir tutum Federal Meclis Başkan Yardımcısı’na yakışmıyor” diyerek tepki gösterirken, Bavyera Eyalet Anti Semitizm Sorumlusu CSU’lu politikacı Ludwig Spaenle, SPD’li Aydan Özoğuz’un istifasını istedi. CSU’lu politikacı, Şansölye Olaf Scholz’a Aydan Özoğuz’un istifası için harekete geçme çağrısında da bulundu.

Öte yandan gelen tepkiler üzerine Özoğuz “Böylesine hararetli bir ortamda yapılan tüm yorumlar burada herkesin birbirine saldırdığını gösteriyor. Bu yüzden yazımı sildim. Savaş yeterince kötü” diyerek mesajını sildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!