İran'dan 'IŞİD' yorumu

Güncelleme Tarihi:

İrandan IŞİD yorumu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 17:06

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, Irak Şam İslam Devleti örgütünün (IŞİD) Siyonistlerin hilesinden başka bir şey olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Tümgeneral Firuzabadi, resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamalarında, "IŞİD, Kudüs'ü işgal eden rejimin, devrimci direnişçileri İsrail sınırlarından uzaklaştırmak ve Siyonistlere güvenli bölge oluşturmak için yaptığı bir hile" ifadesini kullandı.

"IŞİD, Siyonistlerin hilesinden başka bir şey değil" yorumunda bulunan Firuzabadi, şunları belirtti:

"Irak hükümeti, ordusu ve devrimci Müslüman halkı birlik ve beraberlikle bu durumdan Irak devrimini güçlendirerek çıkabilirler. Firuzabadi, Irak'taki terör saldırıları ve ABD'nin Irak'a olası müdahalesi hakkında, "Irak seçimlerinin sonuçlarından memnun olmayan ABD'nin kendisi, Bill Clinton'un başkan olduğu dönemde, bu terörist grupların kurucusu idi. ABD'nin, Irak'a karşı yapacağı her türlü girişim ve askeri müdahale, Irak'ın başarılı seçim sonuçlarını tahrip etmeyi amaçlayan yersiz hedeflerdir. ABD'nin timsah gözyaşlarına aldırış edilmemeli, onlar hala bölgedeki teröristlerin destekleyicisi ve müttefiki" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

IŞİD'i "Yeni nesil cehalet" olarak adlandıran Firuzabadi, "Irak halkının tek yolu birlik, direniş ve ülkelerindeki 'yeni nesil cehalet' saldırganlığını bastırmak" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!