İran’da Ordu Günü’nde S-300 parçalarıyla gövde gösterisi

Güncelleme Tarihi:

İran’da Ordu Günü’nde S-300  parçalarıyla gövde gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 19:33

Rus yapımı S-300 füze savunma sistemine ait parçalar Tahran’da düzenlenen “Ordu Günü” geçit töreninde sergilendi.

Haberin Devamı

Başkent Tahran’ın güneyindeki Beheşti Zehra tören alanında düzenlenen, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de katıldığı Ordu Günü geçit töreninde Rus yapımı S-300 füze sistemlerine ait bazı parçaların sergilenmesi dikkati çekti. Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin geçen salı İran’a S-300 hava savunma sistemlerinin sevkiyatının bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını söylemişti. Rusya ve İran, 2007 yılında S-300 hava savunma sistemi satışı konusunda anlaşmış, ABD ve İsrail imzalanan anlaşmaya sert tepki göstermişti.  Uçaklara ve balistik füzelere karşı etkili olan uzun menzilli S-300 hava savunma füzeleri, eski Rus teknolojisi ile üretilmesine rağmen halen dünyanın etkili hava savunma sistemlerinden biri olarak nitelendiriliyor.      

RUHANİ: SAVUNURUZ

Haberin Devamı

Törende konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Müslüman ülkeleri terörizm ve İsrail’e karşı savunacaklarını söyledi. Ruhani, İran’ın yalnızca Müslüman ülkelerin istemesi halinde yardım edeceğini ifade etti. 

İran’daki askeri geçit töreninde Rusya’dan satın alınan S-300 füze sistemlerinin sadece radar kısımları gösterildi. Füze rampaları törende yoktu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!