İran Savunma Bakanlığı yeni hava savunma sistemlerini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

İran Savunma Bakanlığı yeni hava savunma sistemlerini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2024 14:28

İran Savunma Bakanlığı tarafından üretilen "Arman" ve "Azerkheş" hava savunma sistemleri İran'ın başkenti Tahran'da tanıtıldı.

Haberin Devamı

Arman adlı anti-balistik hava savunma sisteminin 120-180 kilometre mesafeden aynı anda 6 hedefe odaklanabildiği, Azerkheş adlı alçak irtifa hava savunma sisteminin ise 50 kilometrelik mesafede kara ve denizde 4 füze ateşleyebilme kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

İki yeni hava savunma sisteminin araç üzerine monte edilebildiği ve hızlı bir şekilde taşınabilmelerine imkan sağladığı için taktiksel avantaj sunduğu ifade edildi.

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Rıza Aştiyani hava savunma sistemlerinin tanıtımında yaptığı konuşmada, İran Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu savunma teçhizatları ve sistemleri üzerine bakanlığın çalıştığını ve araştırmalar yürüttüğünü belirtti.

İran Savunma Bakanlığı yeni hava savunma sistemlerini tanıttı

Aştiyani, "Savunma Bakanlığı'nın ürettiği Arman uzun menzilli hava savunma sistemi aynı anda 6 farklı hedefe ateş edebilme kapasitesine sahip. 3 dakika içerisinde hedefe odaklanıyor. Azerkheş alçak irtifa hava savunma sistemi ise ülke içerisindeki önemli ve stratejik merkezleri muhtemel İHA ve SİHA saldırılarına karşı koruyacak. Araç üzerine monte edilebilmesi, gece ve gündüz çalışabilmesi, 3 boyutlu radar sistemini kullanarak aktif hale gelmesi bu hava savunma sistemini düşman hedeflerine karşı daha hızlı ve etkili kılacak" ifadelerini kullandı.

İran, Haziran 2023’te ilk yerli üretimi olan bin 400 kilometre menzile sahip “Fettah” adlı hipersonik balistik füzesini tanıtmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!