Fransız polisi baş şüpheliyi elinden kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Fransız polisi baş şüpheliyi elinden kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 23:17

Paris’teki kanlı terör saldırılarının ardından Fransız güvenlik güçlerinin baş şüpheliyi elinden son anda kaçırdığı ortaya çıktı. Fransız istihbaratı da Irak istihbaratının IŞİD’in saldırı hazırlığıyla ilgili notunu ihmal etmiş.

Haberin Devamı

FRANSIZ polisinin, Paris’teki kanlı saldırıya katıldığı iddia edilen baş şüpheliyi elinden kaçırdığı iddia edildi. Fransız yetkililer, saldırı bölgesinde bulunan Volkswagen Polo marka aracı kiralayan kişinin Belçika doğumlu Abdelsalam Salah (26) olduğunu saptadı. Fransız polisi, dün Salah’ın resmini yayınlarken, görenlerin yaklaşmamasını ve derhal polise haber vermesini istedi. Salah’ın iki kardeşinden biri, Bataclan Konser Salonu’nda düzenlediği saldırıda öldürülmüş, diğeri de Belçika’da gözaltına alınmıştı.

YAKALANMAKTAN KURTULMUŞ

AP ajansına konuşan dört Fransız yetkili, cumartesi günü Salah’ın aracı kiralayan kişi olduğunun ortaya çıkmasına rağmen Fransız güvenlik güçlerinin elinden kaçmayı başardığını söylediler. AP’nin haberine göre üç Fransız polis yetkilisi ve bir üst düzey güvenlik yetkilisi, cumartesi günü Fransız güvenlik güçlerinin Belçika sınırında bir aracı durdurduğunu ve araçta bulunan üç kişiden birinin Abdelsalam Salah olduğunu söylediler. Habere göre, polis Salah’ın kimlik kontrolünü yaptıktan sonra geçmesine izin verdi.

Haberin Devamı

Fransız polisi baş şüpheliyi elinden kaçırdı

IRAK’IN UYARISI İHMAL EDİLMİŞ

Öte yandan, Irak istihbaratının Fransız muhataplarına yolladığı ve IŞİD’in saldırı hazırlığında olduğu bilgisini içeren yazışmanın içeriği de ortaya çıktı. AP’nin elde ettiği yazışmada Irak istihbarat birimleri, Fransız makamlarına IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’nin Irak ve Suriye’de kendilerini hedef alan ülkelerde bombalı saldırı ve rehin alma eylemleri düzenlemeleri için militanlarına talimat verdiğini aktarıyor. Irak istihbaratı Fransız yetkililere saldırganların bu iş için Rakka’da özel olarak eğitildiklerini ve Fransa’da bulunan bir uyuyan hücreyle buluşmak üzere yola çıktıkları bilgisini veriyor. Fransız yetkililerin ihmal ettiği yazışmada, Irak istihbaratı grubun 5 tedarikçi ve planlayıcı, 19’u saldırgan olmak üzere 24 kişiden oluştuğu bilgisini de veriyor.

Haberin Devamı

‘Beyrut ve Sina bağlantılı’

İsrail Channel 2 televizyonu, İsrail istihbaratının, Paris’teki saldırılarla Beyrut’ta perşembe gecesi yapılan bombalı eylem ve Rus uçağının Sina’da düşmesi arasında ‘açık operasyonel bağ’ olduğunu tespit ettiğini bildirdi. Üst düzey bir İsrailli yetkili, saldırı sonrası Fransa’ya eylemi gerçektirdiği düşünülen IŞİD militanlarına ilişkin bilgi verdiklerini söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!