İngiltere Türkiye'den özür diledi

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Türkiyeden özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 08:12

İngiliz yetkililer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Londra'da İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşmesi sırasında, PKK yanlısı bir grup tarafından gerçekleştirilen protesto gösterisi sırasında yaşananlardan dolayı Türk tarafından özür diledi.

Haberin Devamı

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nu konakladığı otelde ziyaret eden İngiltere İş, Yenilik ve Ticaret Bakanı Sajid Javid; İngiltere Başbakanlık konutu önünde yaşanan taşkınlık nedeniyle, İngiliz hükümeti adına özür diledi ve kabul edilemez buldukları bu olay nedeniyle üzüntülerini bildirdi.

İngiliz yetkililer, üzüntü verici eylemlerin tekrarlanmaması için her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti.

İngiltere Türkiyeden özür diledi

Türk makamları, Başbakan Davutoğlu'nun İngiliz mevkidaşı Cameron ile İngiltere Başbakanlığı "10 Numara"daki görüşmesi esnasında, Başbakanlık Konutu önünde düzenlenen protesto gösterisi nedeniyle yeterli güvenlik önlemlerin alınmadığını İngiliz makamlarına iletmişti.

Haberin Devamı


Haberin Devamı

İngiltere Türkiyeden özür diledi

"ÖZEL ÇABA HARCAYACAĞIZ"
Bakan Javid ayrıca Başbakan Davutoğlu'nun beraberindeki işadamlarıyla İngiltere'yi ziyaretinin iki ülke arasında yenilik, araştırma, ticaret işbirliğinin derinleştirilmesine katkıda bulunacağını belirtti.

İngiliz bakan, önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yapmayı öngördüğü ziyarette, Başbakan Davutoğlu'nun Londra ziyaretiyle ivme kazanan ilişkilerin daha da geliştirilmesi için özel çaba harcayacaklarını söyledi.

İngiltere Türkiyeden özür diledi

İHTİYATİ TEDBİR KALDIRILDI
Öte yandan Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde alınan bir mahkeme kararı çerçevesinde İngiltere'de Türk Büyükelçiliğine ait bir banka hesabıyla ilgili uygulanan "ihtiyati tedbir"in kaldırıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ihtiyati tedbir uygulamasının Londra Büyükelçiliği tarafından İngiliz makamlarının dikkatine getirildiğini, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisinin de Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak konuyla ilgili olarak görüşüldüğünü açıklamıştı.
Bilgiç, ihtiyati tedbir kararının 2014-2015 yıllarında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde alınan bir mahkeme kararı çerçevesinde uygulandığını aktarmıştı.

Büyükelçiliğin banka hesabıyla ilgili ihtiyati tedbirin 1961 ve 1963 tarihli diplomatik ve konsüler ilişkiler hakkındaki Viyana sözleşmelerine aykırı olduğunu vurgulayan Bilgiç,  konuyla ilgili yasal bir itiraz süreci başlatıldığını da açıklamıştı.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!