İngilizlerin yeni derdi! Eyvah! Düğün var

Güncelleme Tarihi:

İngilizlerin yeni derdi Eyvah Düğün var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2022 07:00

İngiltere’deki bir araştırma, her 10 kişiden 3’ünün maliyetlerden kaçmak için düğün davetlerini geri çevirdiğini ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

KREDİ kontrol şirketi Experian tarafından yapılan anket çalışmasına göre, arkadaşlarının ve akrabalarının düğünlerine katılmak isteyen İngilizler, konaklamadan kaçınmak için bütün gece uyanık kalmak, toplu taşıma ile seyahat etmek ve aynı kıyafeti birden fazla etkinlikte giymek gibi tasarruf yöntemlerine başvuruyor. Ankete katılan 1000 yetişkinden 24’ü kendilerine gelen davetlerden hiçbirine masraflar yüzünden katılmayacaklarını söylerken, 31’i davetlerden en az birini geri çevirdiklerini aktardı.

‘HERKES YEDİĞİNİ ÖDESİN’

İngiltere’de bir düğüne katılmanın maliyeti kişi başına ortalama 567 Sterlin olarak hesaplanıyor. En büyük gider kalemi 116 Sterlinle konaklama ücreti. Anket katılımcıları, konaklamalarını gerektirecek uzaklıktaki etkinliklere katılmaktan kaçındıklarını belirtti. Öte yandan çoğu durumda davetliler kendi yiyecek, içeceklerinin parasını da ödemek zorunda kalıyor. İngilizlerin yüzde 57’si, yeni evli çifte maliyeti düşünüldüğünde bu uygulamanın kabul edilebilir olduğunu düşünüyor. Ankete cevap verenlerin yüzde 52’si, konuklara ücretsiz içki sunması için çiftler üzerinde toplumsal baskı olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!