İngiliz gazeteci Sutton'ın ailesi konuştu: Tek başına hareket ettiğine inanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

İngiliz gazeteci Suttonın ailesi konuştu: Tek başına hareket ettiğine inanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 21:11

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tuvaletin kapısına ayakkabı bağcıkları ile asılmış olarak bulunan İngiliz gazeteci Jacqueline Anne Sutton'ın ailesinden önemli açıklama... Aile "Türk yetkililerce yapılan araştırmanın ilk sonuçlarına göre; Sutton'ın tek başına hareket ettiğine inandıklarını" belirtti.

Haberin Devamı

Kamera kayıtlara göre; Jacqueline Anne Sutton (50), uçağa binmeden son bekleme yeri olan salonda oturmuş.

Erbil yolcuları, önünden geçip uçağa giden otobüse binmiş. Uçağın kalkışıyla ilgili anonslara rağmen yerinden kıpırdamayan Sutton, uçağın kapıları kapandıktan 7 dakika sonra da “Uçağımı kaçırdım” başvurusu yapmış. 

YA UYUDU, YA DA UÇAĞA BİNMEK İSTEMEDİ

Londra Merkezli Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü Irak masası Başkanvekili Sutton’ın isteyerek mi yoksa uyuyakaldığı için mi uçağı kaçırdığı henüz netlik kazanmadı. Adli Tıp Kurumu, Sutton’ın intihar ettiği yönünde ön rapor verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, eldeki bulgularla olayın intihar olduğu üzerinde duruyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de “Tüm kamera görüntüleri incelenmiş, şüpheli durumun olmadığı görülmüştür” açıklaması yaptı. 

AİLE VE ÇALIŞTIĞI KURUMDAN AÇIKLAMA

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; ailesi ve çalıştığı IWPR de Sutton’ın ölümüne ilişkin yetkililer tarafından yapılan ilk incelemeye ulaştıklarını belirtti. 

Aile ve kurum tarafından yapılan açıklamada, "Türk yetkililer tarafından sağlanan bilgilerin geniş kapsamlı yorumuna dayanarak, Jacky Sutton'ın ailesi ve IWPR, Sutton'ın ölümünde başka hiçbir tarafın dahli olmadığı yönündeki ilk sonuca ulaştı" ifadesi yer aldı. 

Haberin Devamı

Sutton kız kardeşi Jenny ise "Aile, Türk yetkililerce yürütülen soruşturmadan tatmin oldu. İlk raporlara ilişkin derin endişelerimiz vardı. Fakat gördüğümüz kanıtlara dayanarak, bu aşamada, Jacky'nin tek başına hareket ettiğine inanıyoruz" dedi.

İngiliz gazeteci Suttonın ailesi konuştu: Tek başına hareket ettiğine inanıyoruz


Haberde, Sutton'ın herhangi bir zorluk yaşamadığı, üzerindeki iki kredi kartı ile yüklü miktarda nakit paranın çalınmadığı; onun ailesinin ve IWPR'ın, Türkiye'deki soruşturma tamamlandığında bir de bağımsız bir uzmandan olayı soruşturmasını isteyecekleri de yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!