İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan bombayı ateşe attılar, sonuç korkunç oldu

Güncelleme Tarihi:

İkinci Dünya Savaşından kalan bombayı ateşe attılar, sonuç korkunç oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2023 16:22

Polonya'nın Sochaczew kasabasında 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bombayı ormanda ateşe veren 2 kişiden biri hayatını kaybetti, diğeri hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Polonya'nın başkenti Varşova yakınlarındaki Sochaczew kasabasında gece saatlerinden akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Gece yarısına doğru kasaba yakınlarındaki bir ormanda şiddetli patlama meydana geldi, daha sonra yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri patlamanın meydana geldiği yerde 1 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı.

Olay yerinde yaralı halde bulunan diğer kişi ise ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin küçük çaplı yangını söndürmesinin ardından polisin yaptığı inceleme sonucu patlamanın nedeni ortaya çıktı.

İsimleri açıklanmayan 26 yaşındaki iki şahsın ormanda buluşarak ateş yaktığı, daha sonra buldukları 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bombayı ateşe attıkları ve şiddetli patlama meydana geldiği tespit edildi. Patlamanın yol açtığı sarsıntının 15 kilometre uzaklıktan hissedildiği, olay yerine birkaç kilometre uzaklıktaki bazı evlerin ise camlarının kırıldığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan şahsın ise sağlık durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

YETKİLİLER UYARIYOR

İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin üzerinden 79 yıl geçmiş olmasına rağmen bazı patlayıcıların hala tehlike arz ettiğini belirten Polonyalı yetkililer, halkı patlayıcı madde bulmaları durumunda dokunmadan derhal polise haber vermeleri gerektiği konusunda sürekli uyarıyor. Sochaczew polisinin ise patlamaya yol açan 2 şahsın söz konusu bombayı nerede ve ne zaman bulduğuna dair çalışmaları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!