İdlib’e 10. gözlem noktası

Güncelleme Tarihi:

İdlib’e 10. gözlem noktası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 23:58

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’de çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib’de bir ay aradan sonra 10’uncu gözlem noktasını kurdu.

Haberin Devamı

TSK, Twitter hesabından “İdlib bölgesinde gözlem noktalarından 10’uncusu olan 5 numaralı gözlem noktası tesis edilmiştir” bilgisini paylaştı.

TSK 7 Nisan’da Murak bölgesinde gözlem noktası kurmuştu. Son gözlem noktası, Halep’in güneybatısında. TSK’nın kurduğu gözlem noktalarından 8 numaralı olanı da Hatay-Yayladığı’nın karşısında Türkiye sınırına yakın Bayırbucak Türkmenlerinin bulunduğu Türkmendağı bölgesinde inşa edilmişti.

Türkiye, Murak ve Türkmendağı bölgeleri dışında İdlib’in kuzeyinde Salve, Samaan Kalesi, Şeyh Akil ve Anadan, batısında El Ais, güneydoğusunda da Tal Tukan ve Surman’da gözlem noktaları kurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gözlem noktalarının yaklaşık 2.5 milyon Suriyelinin ve Türkiye sınırının güvenliğini sağlaması açısından önemli olduğunu söyledi. Astana’da TSK’nın İdlib bölgesinde 12 gözlem noktası kurması kararlaştırılmıştı.

Haberin Devamı

TSK kaynakları geriye kalan iki gözlem noktasını kurma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İdlib’e 10. gözlem noktası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!