Hindistan'dan inanılmaz görüntüler: Evler toprağa gömüldü...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2023 15:24

Hindistan’daki sel ve toprak kaymalarında en az 60 kişi hayatını kaybederken evlerin yıkıldığı anlar saniye saniye görüntülendi

Haberin Devamı

Hindistan’ın kuzeyindeki Himaçal Pradeş eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarının bilançosu ağırlaşıyor. Eyalet Başbakanlığı verilerine göre sel ve toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a ulaştı. Üç otoyol da dahil olmak üzere yaklaşık 700 yol ulaşıma kapandı.

Elektrik ve su kaynaklarında da büyük hasar meydana geldi. Eyalet Başbakanı Sukhvinder Singh Sukhu yaptığı açıklamada, “Eyaletimiz zorlu bir süreçten geçiyor ve son günlerde uzun süre iyileşemeyecek derecede yaralar aldık. Ancak biz halkın yanındayız ve onlara mümkün olan her türlü yardımı sağlayacağız” dedi.

ÇOK SAYIDA EV ÇÖKTÜ

sel ve toprak kaymaları sonucu eyaletin başkenti Shimla’nın Krishna Nagar bölgesinde en az 8 ev yıkıldı. Mandi bölgesinde de toprak kayması sonucu zemini boşalan 2 katlı bir ev yerle bir oldu. Mandi’nin farklı noktasındaki tek katlı 3 ev de yıkıldı. Evlerin yıkıldığı anlar amatör kameralara yansıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!