Hindistan Başbakanı "Bırakıyorum" dedi

Güncelleme Tarihi:

Hindistan Başbakanı Bırakıyorum dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2014 09:08

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh bugün düzenlediği basın toplantısında yaz aylarında yapılacak seçimlerden partisi galip çıksa bile görevi bırakacağını açıkladı. Neredeyse 10 yıldır iktidarda olan Singh, bu süre içinde sadece üç basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Hindistan Başbakanı Bırakıyorum dedi
Singh, bu nadir görülen olay için toplanan gazetecilere, "asayı yeni bir başbakana devretmenin zamanının geldiğini" söyledi.

Mayıs 2004'ten beri Hindistan Başbakanı olan Singh, Kongre Partisi'nin başını çektiği bir koalisyon hükümetiyle ülkeyi yönetiyor.

Singh, basınla hiç bir araya gelmediği için sık sık hükümetle ilgili bilgileri kamuoyundan gizlemekle suçlanıyor.

MUHALEFETE YANIT VERDİ
Singh basın toplantısı sırasında ülke ekonomisinin durumu ve enflasyonun yanı sıra yolsuzluk tartışmalarına da değindi.

Ana muhalefet partisi Bharatiya Janata'nın lideri Arun Jaitley, dün yaptığı açıklamada Singh'in yolsuzluğa karşı olduğunu ortaya koyamamakla ve anayasal kurumların iflasına neden olmakla suçlamış ve tarihin iktidarını nasıl yazacağını düşünmesini istemişti.

Haberin Devamı

Jaitley, "Kamuoyu hükümetin yolsuzluğa battığını düşünürken, koşulların gerektirdiği gibi hareket etmemesini hangi hataya borçlu" diye konuşmuştu.

Geçtiğimiz yıllarda Delhi hükümeti birçok kez yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Yapılan araştırmalar da kamuoyunun devlet kurumlarına ve yetkililere olan güveninin gittikçe azaldığına işaret ediyor.

Kısa bir süre önce dört önemli eyalette yapılan seçimlerde Kongre Partisi sandalyelerin büyük bir kısmını muhalefete kaltırdı. Analistler yazın yapılacak genel seçimlerde de iktidar partisinin başarılı bir grafik çizmesini olası görmüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!