Hesaplar Başbakan’dan

Güncelleme Tarihi:

Hesaplar Başbakan’dan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 07:00

İtalyan turistlerin Arnavutluk’ta bir restoranda hesabı ödemeden kaçması Roma-Tiran hattında “borç diplomasisi” yaşattı. Olayı Arnavutluk ziyareti sırasında öğrenen İtalya Başbakanı Giorgia Meloni hesabı kendi cebinden ödedi.

Haberin Devamı

Arnavutluk’a tatile giden dört İtalyan turistin Berat şehrindeki kalenin tarihi restoranında yemek yedikten sonra 80 Euro tutarındaki hesabı ödemeden kaçması iki ülke arasında diplomatik bir boyut kazandı. Güvenlik kamerasıyla kaydedilen İtalyan turistlerin kaçtığı anlar sosyal medyada viral oldu. Olaydan geçen hafta gerçekleştirdiği Arnavutluk ziyareti sırasında haberdar olan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, turistlere sinirlenerek Tiran büyükelçiliği üzerinden borcun ödenmesini istedi.

MELONİ ÇOK UTANDI

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, olayın perde arkasını İtalyan La Stampa gazetesine anlattı. Geçen hafta Arnavutluk’u ziyaret eden Meloni ile bir araya geldiğinde, ona Arnavutluk medyasında son günlerin en popüler haberi olan İtayan turistlerin kaçısından bahsettiğini ifade eden Rama, herkesin gülümsemesine rağmen Meloni’nin suratının asıldığından bahsetti. İtalyan liderin Tiran Büyükelçisi Fabrizio Bucci’ye hemen talimat vererek “Gidin bu embesillerin hesabını ödeyin lütfen ve bir açıklama yayımlayın. İtalya saygınlığını böyle yitiremez” dediğini dile getiren Rama, Meloni’nin gerçekten utandığını aktardı.

Haberin Devamı

Hesaplar Başbakan’dan

İtalyan turistler yemeğin parasını ödemeden kaçmıştı

KENDİ CEBİNDEN ÖDEDİ

Büyükelçilik İtalyanca ve Arnavutça paylaştığı mesajında, “Başbakan Meloni’nin talimatı üzerine, İtalyan turistlerin Berat şehrinde bir restoranda ödemeden bıraktığı hesap ödendi. İtalya vatandaşları kurallara uyar ve borçlarını öderler. Bu tür olayların tekrarlanmamasını diliyoruz” ifadeleri kullanıldı. Bazı İtalyan vatandaşların tepkisi üzerine elçilik ikinci bir açıklama yaparak, hesabın Başbakan Meloni’nin şahsi fonundan ödendiğini duyurdu.

İTALYANLARIN YENİ TATİL ROTASI

Arnavutluk, bu yaz ‘ekonomik gerekçelerle’ İtalyanların favori tatil tercihi oldu. İtalyan medyasının paylaştığı verilere göre bu yılın ilk 6 ayında Arnavutluk’a tatile giden İtalyanların sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 57 arttı. İtalyan yetkililer ise İtalya’da tatil yapmanın Arnavutluk’a kıyasla pahalı olmasını turizmdeki kalite farkına bağladı. Başbakan Meloni’nin kardeşinin eşi olan İtalya Tarım ve Gıda Bakanı Francesco Lollobrigida, konuyla ilgili “İtalya’da bulduklarınızı orada bulamayacağınıza eminim” diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!