Her zamankinden daha fazla tehdit altındayız

Güncelleme Tarihi:

Her zamankinden daha fazla tehdit altındayız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 11:31

Federal Asayiş Dairesi Müdürü Holger Münch, Almanya’nın her zamankinden daha fazla terör tehlikesi altında olduğunu belirterek, “Almanya’nın her yerinde her an bir terör saldırısı olabilir” dedi.

Haberin Devamı

FRANSA’nın Nice, Almanya’nın Berlin, İngiltere’nin Londra ve İsveç’in Stockholm kentinde peş peşe terör saldırıları gerçekleşti. Onlarca insanın öldüğü bu terör saldırıları sonrası Avrupa ülkelerinde teröre hedef olma korkusu da büyüyor. Bu korkuyu yaşayan ülkelerden biri de Almanya. Federal Asayiş Dairesi Müdürü Holger Münch, Almanya’nın terör tehlikesi altında olduğunu söyledi. Münch, “Terör tehdidi altındayız. Avrupa ve Almanya birkaç yıldan beri terör örgütlerinin hedefinde. Bu tehlike devam ediyor. Birçok terör örgütüyle karşı karşıyız” dedi.

RADİKALLEŞMEYE HAZIR MÜLTECİLER

Münch, terör örgütü DEAŞ’ın cephede savaşı kaybettiğini ve şimdi bağlantı içinde olduğu örgüt üyelerine bulundukları ülkelerde eylem yaptırabileceğine dikkati çekerken, “Özellikle Selefiler mültecilerle ilişki kurma çabası içinde. Birçok yerde güvenlik güçleri bunları ortaya çıkardı. İnternet üzerinden kurulan forumlar ve yazışmalarla radikalleşmeye hazır mültecilerle ilişki kurup bunları kendi taraflarına kazanmak istiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

SINIR DIŞI ETMEKLE BU İŞ ÇÖZÜLEMEZ

Almanya’da terör saldırısı tehlikesinin bulunduğuna da işaret eden Münch, “Almanya’nın her yerinde her an bir terör saldırısı olabilir. Bu tehlike olduğu sürece insanların kendisini güvensiz hissetmesi normal” diye konuştu. Almanya’da terör eylemi gerçekleştirebileceklerin sayısının yaklaşık olarak 620 olduğunu belirten Münch, “Bunların üçte ikisi Alman vatandaşı. Bu yüzden sınır dışı etmekle bu sorun çözülmez. Başka önlemler hayata geçirmek gerekir” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!