‘Hemen şimdi adalet istiyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Hemen şimdi adalet istiyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 10:23

Londra’da 24 katlı binada Salı gecesi çıkan yangının ardından hükümet yetkilileri, kentte düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor. Sosyal medya platformları üzerinden organize olan binlerce kişi, Londra’nın merkezindeki İçişleri Bakanlığı önünde bir araya geldi.

Haberin Devamı

GÖSTERİYE katılanlar, yangının çıktığı Grenfell Tower’ın güvenlik eksikleri bulunduğu iddiasına ilişkin hükümetten cevap beklediklerini belirtti. Olayın yaşandığı bölgenin sakinleri, binada yangına karşı yeterli önlemlerin alınmadığını öne sürerek, alarmların çalışmamasının yanı sıra binaya otomatik su püskürtme sistemleri kurulmamış olduğunu, bu nedenle de yetkililere öfke duyduklarını dile getirdi.
Binanın sahibi Kensington Belediyesi’nin, bina sakinlerinin güvenlik şikayetlerine hiçbir zaman kulak vermediğini savunan göstericiler, “Hemen şimdi adalet istiyoruz” sloganı attı. Göstericiler, yetkililerden yangınla ilgili sorumluluk alınmasını, yangından sonra ‘kaybolanlar’ hakkında bilgi verilmesini, mağdurların bir an önce Kensington bölgesindeki konutlara yerleştirilmesini ve ülkedeki yüksek katlı apartmanların güvenlik durumlarının gözden geçirilmesini talep etti.

Haberin Devamı

TRAFİK AKIŞI DURDU

İçişleri Bakanlığı yakınındaki Başbakanlık binasına doğru yürüyen kalabalık dolayısıyla kentin ana caddeleri arasında bulunan Whitehall Caddesi’ndeki trafik de bir süreliğine aksadı. Göstericiler, buradan ünlü Trafalgar Meydanı’nı ve kentin en kalabalık caddelerinden Regent Street’ten geçerek, BBC’ye doğru ilerledi. Eylemciler, BBC stüdyosuna ulaşmadan önce kentin en kalabalık kavşaklarından Oxford Circus’ta yere oturdu. Oturma eylemi sebebiyle bölgedeki trafik akışı durdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!