Hayatlar karartılmasın diye ışık yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Hayatlar karartılmasın diye ışık yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 09:51

İstanbul’da Reina’ya yönelik terörist saldırıda katledilenler, Londra’nın dünyaca ünlü Trafalgar Square Meydanı’nda, CHP İngiltere Birliği tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Haberin Devamı

CHP üyeleri ve vatandaşlar saldırıda hayatını kaybeden 39 kişi için mum yakıp, kırmızı karanfil bıraktı. Üzerinde siyah bir kurdele resminin yer aldığı ‘İstanbul hashtag Reina’ yazılı dev pankart açıldı. Katılımcılar arasında, aile ziyareti için Londra’ya gelen Taksim Dayanışma sözcülerinden Cem Tüzün’de yer aldı.

CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, “Mumunu/karanfilini al sen de gel. Yaşamın karartılmasına karşı bir ışıkta sen yak” adı altında düzenlenen etkinlikle ilgili, “Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul Reina’da yapılan insanlık dışı katliama karşı, sesimizi yükseltmek için, Trafalgar Square Meydanı’nda bir araya geldik. Sadece Reina’da değil bir öncesindeki Beşiktaş stadına düzenlenen saldırıyı da en şiddetli biçimde kınıyoruz. Bu insanlara karşı alınmış bir tavırdır. Laik Cumhuriyet’e karşı bir tavır olarak alıyoruz. Bunun her zaman karşısında olacağız. Bu tür şeylere asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

SALDIRI ‘GELİYORUM’ DEDİ

İstanbul’da, Reina Saldırısı’nın göz göre göre geldiğini vurgulayan Dikme, “İstanbul Ortaköy’de yeni yılın ilk saatlerinde meydana gelen, 39 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 65 vatandaşımızın yaralandığı kanlı terör saldırısını gerçekleştiren terör örgütünü, izledikleri yanlış politikalar sonucu ülkemizi bu terör örgütlerinin hedefi haline getiren politikacıları, bu tür elim saldırıları önlemek için gerekli önlemleri almayan, alamayan, ihmali bulunan bütün birimleri şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yılbaşı gecesi gerçekleşen saldırının yaşam tarzımıza tacizde içerdiğini belirten Dikme, bu duruma çanak tutanlara karşı mevcut hükümetin önlem almamasını veya inceleme başlatmamasını da eleştirdi. Yaşananların panzehirinin Atatürk ilkeleri ve laiklik olduğunu vurgulayan Dikme, “Gelinen noktada beslenilen akrep halkımızı sokmaktadır ve bedelini halkımız ödemektedir” diye konuştu.

Londralıların yanı sıra Londra’ya gelen yabancı turistlerinde çok ilgi gösterdiği anma etkinliği yaklaşık üç saat sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!