Haiti’deki patlamada can kaybı sayısı 90’a yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Haiti’deki patlamada can kaybı sayısı 90’a yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2021 11:49

Haiti’de akaryakıt tankerinin patlaması sonucu can kaybı sayısı 90’a yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Haiti’nin Cap Haitien şehrinde akaryakıt tankerinin patlaması sonucunda ağır yaralananların hayatını kaybetmesi nedeniyle can kaybı sayısı 90’a yükseldi.

Haiti’de 14 Aralık’ta meydana gelen patlamada en son 75 can kaybının açıklandığı faciada can kaybı sayısı 90’a yükselirken, sayının artacağı tahmin ediliyor.

Cap Haitien Belediye Başkan Yardımcısı Patrick Almonor, dün yaptığı açıklamada meydana gelen patlama sonucu can kaybının 90’a yükseldiğini doğrularken, hastanelerde tedavi gören ağır yaralı sayısının can kaybını arttırabileceğini söyledi.

Haiti’deki patlamada can kaybı sayısı 90’a yükseldi

Görgü tanıkları, tanker patlamasının ardından araç alev topuna dönmeden bölgede bulunanların dökülen benzini toplamak için olay yerine koştuğunu ve yangındaki can kaybının bu nedenle de daha fazla olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Haiti Başbakanı Ariel Henry, patlamada hayatını kaybedenler için düzenlenecek olan ulusal cenaze töreninin bugün ana katedralde yapılacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!