Günlerdir aranan sualtı kapsülü Titan’ın enkazı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Günlerdir aranan sualtı kapsülü Titan’ın enkazı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 07:00

Dünyanın hafta başından beri arama çalışmalarını yakından izlediği Titan’ın enkaz parçalarına ulaşıldı. Araçtaki 5 kişinin patlama sonucu öldüğü açıklandı.

Haberin Devamı

Titanik batığına 5 kişiyle keşif dalışı yapan Titan denizaltısının enkazı, araçtaki oksijenin tükendiği hesaplanan son saatten kısa süre sonra bulundu. Pazar günü gerçekleştirdiği bu yılın üçüncü dalışında araçla iletişim, sefere başladıktan 1 saat 45 dakika sonra kesilmişti. Araçtaki oksijenin dün Türkiye saatiyle 14.08’de biteceği hesaplanıyordu. ABD Sahil Güvenliği, Titan’a ait enkaz parçalarının bulunduğunu “son saatten” sonra, TSİ 18.48’de açıkladı.

Günlerdir aranan sualtı kapsülü Titan’ın enkazı bulundu

PATLAMA YAŞANDI

Okyanusun derinliklerindeki enkaz parçalarını, Amerikan Pelagic Araştırma Servisi’nin arama robotu buldu. Titanik enkazına yaklaşık 500 metre uzaklıkta keşfedilen Titan’ın 5 ayrı parçası, araçta büyük bir patlama yaşandığına işaret ediyor. Bu, içeridekilerin başta sanıldığı gibi dün öğle saatlerine kadar hayatta olmadığını gösteriyor. Titan’ın işletmecisi OceanGate şirketi, kapsüldeki herkesin yaşamlarını yitirdiğini bildirdi. ABD Sahil Güvenliği ise araçtakilerin ailelerine durumun haber verildiğini açıkladı. Kapsülde, OceanGate firmasının CEO’su Stockton Rush (61), İngiliz milyarder Hamish Harding (58), Fransız denizci ve kâşif Paul-Henri Nargeolet (73) ve Pakistanlı iş insanı Şehzade Davud (48) ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman bulunuyordu.

Haberin Devamı

Günlerdir aranan sualtı kapsülü Titan’ın enkazı bulundu

ARAŞTIRMA SÜRECEK

Aracın parçalanmasına yüksek basıncın neden olduğu, Titan’ın içe doğru katlanarak çöktüğü düşünülüyor. Sualtı robotlarının enkazın haritasını çıkarmak için çalışmaya devam edeceği bildirildi. Araçtakilerin cenazelerine henüz ulaşılamazken ABD Sahil Güvenliği Amirali John Mauger, bölgede koşulların çok zorlu olduğunu, cansız bedenleri çıkarmanın mümkün olmayabileceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!