Genel seçimler çok sert geçecek

Güncelleme Tarihi:

Genel seçimler çok sert geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 09:32

Yeşillerli milletvekili Ekin Deligöz, bu yıl Almanya'da genel seçim kampanyasının çok sert geçeceğini ve bazı partilerin göçmenlerin sırtından bir kez daha seçimi kazanmaya çalışacağını söyledi.

Haberin Devamı

YEŞİLLERLİ Ekin Deligöz, 1998 yılından beri Federal Meclis Milletvekili. Yeşiller bu yıl yapılacak genel seçimler için Neu Ulm seçim bölgesinde Deligöz'ü üçüncü sırada doğrudan milletvekili adayı seçti. Bavyera Eyaleti'nde birinci sırada Yeşiller'in ağır topu Claudia Roth, ikinci sırada Grup Eşbaşkanı Anton Hofreiter, üçüncü sırada ise Deligöz geliyor. Beşinci kez Yeşiller'in doğrudan aday seçtiği Deligöz, parti içindeki ağırlığını bir kez daha kanıtladı. Ekin Deligöz'le eylül ayında yapılacak genel seçimleri ve son zamanlarda gergin bir seyir izleyen Türkiye Almanya ilişkilerini konuştuk. Türkiye Almanya ilişkilerinin çok uzun köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Ekin Deligöz şöyle dedi: 

“Ortamı sakinleştirmek lazım. Maçın içindeyiz. Hangimizin topu daha yüksek diye bir yarışa girmek yanlış ve tehlikeli. Gerginliği yumuşatmalıyız. Dışişleri eski bakanı Joschka Fischer, 'Siyasette yaptığın her şeyin bir de sonunu düşünmen gerekir. Atacağın adımın arkasında duramazsan, o adımı atma' derdi. Biz sorumluluk taşıyoruz. Hırsla kalkan zararla oturur. İki tarafın da hırsla kalkmaması lazım. Sonunda bunun zararını kaldıramayız. Bunun bedelini en ağır burada yaşayan Türkiyeli göçmenler öder.”

Haberin Devamı

ZENGİN-FAKİR UÇURUMU BÜYÜYOR

Eylül ayında genel seçim kampanyasının çok sert geçeceğini belirten Ekin Deligöz şöyle dedi:
“Azınlıkların sırtından bir kez daha seçim kazanılmaya çalışılacak. Sağ popülist AfD seçimlerde mültecileri, Müslümanları malzeme yapacak. Almanya'nın ekonomik durumu iyi. Federal bütçe 440 milyar Euro. Ama buna rağmen fakirle zengin arasındaki uçurum büyüyor. Zengin fakir uçurumu popülistler için bulunmaz malzeme. Bu farkın küçülmesi lazım. Almanya'daki göçmenler de demokrasiye sahip çıkmalı. Bu demokrasiden biz kazandık. Ben liseye giderken, okulumda tek Türk öğrenci bendim. Şimdi her lisede Türk kökenli öğrenci var. Önemli görevlerde çalışan Türkler var. Şimdi bu kazanımları savunma zamanı.”
Deligöz, “Gelecek seçimlerden sonra kurulacak bir hükümette mutlaka bir göçmen kökenli bakan çıkmalı. Sadece uyum bakanı değil, önemli bir bakan olmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!