Füzeyle birkaç dakika yeter

Güncelleme Tarihi:

Füzeyle birkaç dakika yeter
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2023 07:00

Savaşın birinci yılı yaklaşırken, eski İngiltere Başbakanı Johnson, “Putin beni, savaşın başlamasına sayılı günler kala İngiltere’yi füzeyle vurmakla tehdit etti” dedi. Kremlin ise bu sözleri yalanladı.

Haberin Devamı

Ukrayna savaşı bağlamında Batı’yla Rusya arasında ilk önce kimin nükleer savaş polemiğini başlattığının tartışıldığı sırada İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, ilk sorumlu olarak Rusya lideri Vladimir Putin’i gösterdi. İngiltere’de BBC tarafından hazırlanan ve dün akşam gösterilen “Putin Batı’ya karşı” adlı belgesel filminde sansasyon yaratacak açıklamalar yapan Johnson, “Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya saldırmasına sayılı günler kala Rusya lideri Vladimir Putin ile aramızda aklıma kazınan hararetli telefon görüşmesi gerçekleşmişti.

NATO ÜYELİĞİ KONUSU

Alışılagelmiş diplomasi etiketi dışına taşan ve uzunca devam eden senli-benli görüşmemiz sırasında bir ara Putin beni tehdit edercesine ‘Boris, ben sana acı yaşatmak istemiyorum. Füzeyle bu acıyı tattırmak sadece birkaç dakika alır’ türünden ifadeler kullandı. Bunları söyledikten sonra NATO konusuna dönen Putin, ‘Boris, siz bana Ukrayna’nın yakında NATO’ya üyelik başvurusu yapmayacağını söylüyorsunuz. Yakında derken bunun zaman aralığı nedir’ diye sordu. Bunun üzerine ben de kendisine, ‘Siz gayet iyi biliyorsunuz. Yakın gelecekte Ukrayna’nın böyle bir niyeti yok’ yanıtını verdim. Ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda ülkesinin çok sert yaptırımlara maruz kalacağını da söyledim. Rusya tarafından istenmeyen NATO güçlerinin bu durumda tam tersine Rusya sınırına çok daha yakın yerleşeceğini anımsattım. Rusya’nın başlatacağı saldırının bir felaketi tetikleyeceğinin altını çize çize söyledim” dediği aktarıldı.

Haberin Devamı

SON TELEFON GÖRÜŞMESİ

Boris Johnson’un belgesel filmde dile getirdiği savaştan önce Putin ile son telefon görüşmesi beyanı Moskova’da da günün haberi oldu. Batı medyasından farklı şekilde, Putin’in İngiltere adresinde füze tehdidi bölümü pas geçilerek, “Johnson, savaşın başlamasından  hemen önce Putin’e yaptırım uyarısı yapmış” başlığı tercih edildi. Rusya’nın resmi RİA haber ajansı “Boris Johnson’ın iddia ettiği Putin ile son telefon görüşmesi NATO meselesi ve ittifakın genişlemesi odaklı olmuş. Rusya’nın başlatmayı düşündüğü özel askeri harekâtın bir felaket olacağı uyarısını yaparak Rusya’nın sert yaptırımlarla karşılaşacağını söylemiş” satırlarına yer verildi.

Haberin Devamı

Füzeyle birkaç dakika yeter

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 22 Ocak 2023’te Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmüştü.

KREMLİN: YALAN SÖYLÜYOR

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın “Ukrayna savaşının hemen öncesinde Putin beni telefonda füzeyle tehdit etti” sözleri üzerine Rusya’dan, “Yalan söylüyor” açıklaması geldi. Boris Johnson’ın dünya çapında yankı uyandıran sözleri üzerine açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Hayır, Bay Johnson’ın söyledikleri doğru değil. Daha net ifade etmem gerekirse bu bir yalan. Asıl düşündüren bu yalanın eski İngiltere Başbakanı tarafından neden ortaya atıldığı? Bununla ne hedefleniyor? Bunu bilinçsiz yaptığını varsayacak olursak demek ki, Putin ile aralarında geçen görüşmenin içeriğini hiç anlamamış” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!