Fransızlar başlarına gelince anladı!

Güncelleme Tarihi:

Fransızlar başlarına gelince anladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 09:51

Fransa’da 40 milletvekili, Cumhurbaşkanı Macron’a mektup yazıp, Berlin’de bazı teröristlerin fotoğraflarının da yer aldığı ‘Şehitler Müzesi’ sergisine müdahale etmesini, bu konuda Almanya Başbakanı Merkel’e çağrıda bulunmasını istedi. Ancak mektupta imzası bulunan bazı milletvekilleri, terör örgütleri PKK ve ASALA’yı öven etkinliklere gösterilen tepkileri, ‘ifade özgürlüğü’ diye reddetmişti.

Haberin Devamı

FRANSIZ merkez sağı Cumhuriyetçiler (LR) üyesi Eric Ciotti’nin başını çektiği ve aralarında Valerie Boyer, Claude Goasguen, Brigitte Kuster ve Guillaume Larrive gibi aşırı sağa yakın isimlerin yer aldığı milletvekilleri, serginin kapatılması amacıyla Macron’un devreye girmesini istedi.

Teröristlerin asla bir övgü veya adlarına şan veren bir sanat eserini hak etmemeleri gerektiği belirtilen mektupta, “Toplumlarımızda sanatsal özgürlük temel haklardan biri olsa da sanat her şeyi yapmaya izin vermez” denildi. Serginin, terör saldırıları sonucu ölenlerin hatırasına saygısızlık olduğu belirtildi.

Fransızlar başlarına gelince anladı

BÜYÜKELÇİLİK ‘ŞOKE EDİCİ’ DEMİŞTİ
Fransa’nın Berlin Büyükelçiliğince daha önce yapılan açıklamada serginin içeriği ‘şoke edici’ olarak tanımlanmıştı. Sergiyi açan sanatçılar, etkinlikte ‘inançları uğruna ölmeye hazır’ insanların ne kadar çeşitli olduklarını göstermeye çalıştıklarını savunmuştu.

Haberin Devamı

BATACLAN KATİLİNİN FOTOĞRAFI DA VAR
Berlin’in Kreuzberg semtinde sergiyi açan altı sanatçı, ‘Şehit’ (Maertyrer) tanımının, inandığı dava uğruna ölen insanı ifade ettiğini öne sürerek, 11 Eylül 2001’de New York’taki ikiz kulelere yolcu uçaklarıyla çarpan ve 3 bin kişinin ölümüne neden olan Muhammed Atta ile 13 Aralık 2015’te Paris’teki Bataclan konser salonunda 90 kişinin ölümüne neden olan teröristlerden Ömer İsmail Mustafa’nın da fotoğraflarına yer vermişti.

Fransızlar başlarına gelince anladı

TERÖRE ÖVGÜYÜ GÖRMEZDEN GELMİŞLERDİ
Mektupta imzası bulunan bazı milletvekilleri, Fransa’da daha önce düzenlenen, terör örgütleri PKK veya ASALA’yı öven sergi, konferans veya gösterilere yapılan eleştirileri, “Fransa’nın ifade özgürlüğüne saygılı bir ülke olduğunu” belirterek reddetmişti.

BAKMADAN GEÇME!