Fransa’da belediye başkanının evi yakıldı..

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da belediye başkanının evi yakıldı..
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2023 07:00

Fransa’da göstericilerin öfkesi beşinci gecede de dinmedi. Bir grup, başkentin güneyindeki L’Hay les-Roses Belediye Başkanı Jeanbrun’un evine saldırdı, aile üyeleri yaralandı. Dün 719 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

HAFTASONU öfkenin dinmediği Fransa sokaklarında göstericiler ile polis arasında çatışmalar ve yağma olayları sürdü. Polis, kalabalıkların çoğunu yetişkin olmayanların oluşturduğunu söylerken, bir gecede 719 kişi tutuklandı. Önceki gün 1300 protestocu gözaltına alınmıştı. Polisin, dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle Afrika kökenli 17 yaşındaki genç Nahel M.’yi yakın mesafeden ateş açarak öldürmesiyle patlak veren şiddet olayları, beşinci gece de devam etti.

Fransa’da belediye başkanının evi yakıldı..

 Dün polis ve savcı, Belediye Başkanı Vincent Jeanbrun’un evinde incelemede bulundu.

KATILIMCILARIN ÇOĞU ÇOCUK

Nahel, Paris yakınlarındaki Nanterre’de toprağa verilirken sadece dün 45 polis yaralandı, 577 araç ve 74 bina ateşe verildi. Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, tutuklananların yüzde 30’unun reşit olmadığı, ortalama yaşın 17 olduğu bilgisini verdi. Daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu gerçeğe işaret ederek aileleri “harekete geçmeye” çağırmış, çocuklarının sorumluluklarını almalarını istemişti. İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre önceki akşam, çatışma ve yağmanın boyutu görece azaldı. Ancak Paris’in güneyindeki L’Hay-les-Roses yerleşiminin belediye başkanı için tablo daha farklıydı.

Haberin Devamı

Fransa’da belediye başkanının evi yakıldı..

Paris’e 40 km uzaklıktaki Persan’da belediye binası ateşe verildi.

‘YENİ BİR BOYUTA TAŞINDI’

Bir grup, önce belediye başkanının evine araba ile çarptı, ardından evi kısmen ateşe verdi. Olayda karısı ve çocuklarından birinin yaralandığını söyleyen Belediye Başkanı Vincent Jeanbrun, “Korku ve rezalet yeni bir boyuta ulaştı” dedi. Sabah saatlerinde olay yerine giden Savcı Stephane Hardouin, evde incelemelerde bulunduktan sonra cinayete teşebbüsten soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Fransa’da belediye başkanının evi yakıldı..

Haberin Devamı

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne da “Belediye başkanının evine saldırının ‘özellikle şoke edici’ olduğunu” söyledi. Bu tür eylemlerin cezasız kalmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Borne, bunun “son derece ağır yaptırımları olacağını” söyledi.

Fransa’da belediye başkanının evi yakıldı..

Önceki gece 7 bini Paris’te toplam 45 bin polis mesai yaptı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “yoğun polis varlığının şiddetin kontrol altında tutulmasına yardımcı olduğunu” savundu.

BAKMADAN GEÇME!