Fransa, terör örgütü PKK’ya yine göz yumdu

Güncelleme Tarihi:

Fransa, terör örgütü PKK’ya yine göz yumdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2023 07:00

Avrupa’daki terör örgütü PKK yandaşları miting için Fransa’nın başkenti Paris’e aktı. Gösteride elebaşı Abdullah Öcalan’ın dev posterleri ve örgüt flamaları açıldı, Türkiye aleyhine sloganlar atıldı.

Haberin Devamı

Paris’te üç PKK’lı kadının öldürülmesinin 10’uncu yılı öncesinde Avrupa’nın çeşitli yerlerindeki örgüt yandaşları, otobüsler ya da trenle Fransa’nın başkentine gitti. Paris’teki Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan gösteriye organizatörler 25 bin kişinin katıldığını öne sürdü. 10 Ocak 2013 tarihinde düzenlenen saldırıda ölen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarının yer aldığı pankartları taşıdılar. Saldırıyla ilgili tek tutuklu olan Ömer Güney, 2016 yılında hapishanede beyin tümöründen ölmüştü. Geçen ay da aşırı sağcı bir Fransız’ın Paris’teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne düzenlediği saldırıda 3 kişi ölmüş, cinayetin ırkçı saiklerle düzenlendiği açıklık kazansa da PKK sempatizanları bu eylemle ilgili de Türkiye’yi suçlamıştı.

 

Haberin Devamı

TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞUNA MOLOTOFLU SALDIRI

Dün Fransa’nın Marsilya kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu’na molotofkokteyliyle saldırı düzenlendiği bildirildi. Maskeli altı kişinin konsolosluk binasına molotofkokteyli atarak kaçtığı belirtilirken, güvenlik görevlilerinin alarm butonuna basmasıyla Fransız emniyet güçlerinin olay yerine intikal ettiği bildirildi. Fransız BFM TV’nin polis kaynaklarından aktardığına göre iki şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Türkiye’nin Marsilya Başkonsolosu Arda Ulutaş da Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, konsolosluk binasında yaralanan olmadığı ve maddi zarar meydana gelmediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!