Rus resmi ajansı iddia etti, Türkiye yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Rus resmi ajansı iddia etti, Türkiye yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2017 15:01

Rusya'nın resmi haber ajansına konuşan askeri kaynaklar, Suriye’de oluşturulan son dördüncü İdlib çatışmasızlık ve güvenlik bölgesine TSK'ya bağlı denetim güçleri yerleşmeye başladığını iddia etti. Hürriyet'e açıklama yapan Genelkurmay kaynakları ise bu iddiayı yalanladı.

Haberin Devamı

İnterfaks ajansına Suriye’nin kuzeyinde son gelişmeler hakkında bilgi veren Rus askeri kaynaklar, “Son Astana Suriye görüşmelerinde oluşturulması karara bağlanan İdlib çatışmasızlık ve güvenlikli bölgesine üç garantör ülkeden şimdilik sadece Türkiye güvenliği sağlayacak (askeri polis) olarak tabir ettiğimiz denetçi gücü bölgeye konuşlandırmaya başladı.

Rus resmi ajansı iddia etti, Türkiye yalanladı

İdlib güvenlikli bölgesine ayrıca Lazkiye, Halep ve Hama şehirleri de dahil. Üçlü garantör ülke anlaşmasına göre Türk kuvvetleri yanı sıra Rus ve İran’ın da denetçi göndermesi planlanıyor. Ancak şimdilik Bölgede Rus kuvveti bulunmuyor. Rusya genelde Suriye’nin güneyinde oluşturulan diğer 3 güvenlikli bölgede denetimlerini yoğunlaştırmış vaziyette. Anlaşmaya göre dördüncü bölgeye İran kuvvetleri de katılacak. Tahran’ın göndereceği denetçi güçler genelde Idlib kırsal kesimlerinde konuşlanacak” dendi.

Haberin Devamı

Hürriyet'e konuşan Genelkurmay kaynakları ise Rus iddiasının asılsız olduğunu bildirdi.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!