Filistin asıllı cerraha Almanya’dan giriş yasağı

Güncelleme Tarihi:

Filistin asıllı cerraha Almanya’dan giriş yasağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2024 07:00

ALMANYA’nın, başkent Berlin’deki Filistin konferansına katılmak için gelen Filistin asıllı ünlü İngiliz cerrah Dr. Ghassan Abu Sitta’ya giriş izni vermediği bildirildi.

Haberin Devamı

KONFERANS YARIDA KESİLDİ

İsrail’in Gazze saldırısının başlarında Filistin hastanelerinde görev yapan plastik cerrah Abu Sitta’nın AP Ajansı’na yaptığı açıklamada Berlin havalimanından İngiltere’ye geri çevrildiğini söyledi. Sitta’ya göre havalimanı polisi ‘konferansa katılanların ve kamu düzeninin güvenliği için’ böyle bir kararın alındığını bildirdi. ‘Filistin Kongresi’ isimli üç günlük konferansta Almanya’nın İsrail’e silah desteği, Filistinlilerin mücadelesi gibi konuların ele alınması bekleniyordu.

ESKİ YUNAN BAKANA DA YASAK İDDİASI

Ancak Alman polisinin konferansın ilk gününde toplantıyı bastığı, Almanya’da siyasi aktivitede bulunması yasak bir kişi çevrimiçi konuşma yaparken fişi çekerek konferansı sona erdirdiği bildirildi.  Konferansın destekçilerinden eski Yunanistan İçişleri Bakanı Yanis Varoufakis de sadece Almanya’yı ziyaret yasağı değil, Zoom üzerinden konuşmasına bile yasak uygulandığını iddia etti. Washington merkezli Arap Dünyası için Hemen Demokrasi (DAWN) örgütünün icra direktörü Sarah Leah Whitson, Abu Sitta’ya yönelik yasağı sansür olarak niteledi. Abu Sitta, üç gün önce İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi rektörlüğüne seçilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!