Fidan’ın Gazze diplomasisi... İspanya’daki foruma katıldı

Güncelleme Tarihi:

Fidan’ın Gazze diplomasisi... İspanya’daki foruma katıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2023 07:00

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’ni temsil eden mevkidaşları ile birlikte Gazze gündemi çerçevesinde, dün İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen ‘Akdeniz için Birlik (AiB) 8. Bölgesel Forumu’na katıldı.

Haberin Devamı

Zirvede tek gündem maddesi olarak Gazze’deki insani kriz ve bölgedeki durum masaya yatırıldı. Fidan’ın İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ve Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ile görüştüğü belirtildi.

BORRELL İSRAİL’İ ELEŞTİRDİ

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile forumun eş başkanlığını yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in yasadışı yerleşimleri arttırmak için fon oluşturma kararını eleştirdi. Borrell, “Savaşın ortasında İsrail’in daha fazla yasadışı yerleşim inşası için yeni fon ayıracağını öğrenerek dehşete düştüm. Bu, meşru müdafaa değildir” ifadelerini kullandı. Toplantıda yaptığı konuşmada da Borrell, Filistin devleti olmadan İsrail için barış ve güvenlik söz konusu olamayacağının altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!