FBI ajanı, ‘Trump’ı durduracağız’ demiş

Güncelleme Tarihi:

FBI ajanı, ‘Trump’ı durduracağız’ demiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2018 22:51

ABD Adalet Bakanlığı’nın FBI’ın eski başkanı James Comey’ye dair yürüttüğü soruşturma sonucunda FBI’ın üst düzey isimlerinden Peter Strzok’un sevgilisine attığı bir mesajda ABD Başkanı Donald Trump’ın başkan olmasını önleyeceklerini ifade ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FEDERAL Soruşturma Bürosu’nun (FBI) üst düzey yetkililerinden Peter Strzok, 2016 yılındaki ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı Hillary Clinton’ın e-posta yazışmalarına ve Trump’ın kampanya ekibinin Rusya bağlantısına dair soruşturmaların tepesinde yer almıştı. Ancak geçtiğimiz yılın aralık ayında Rusya soruşturmasını yürüten Özel Savcı Robert Mueller, Strzok’u görevden almıştı. Amerikan medyasına göre Mueller, Strzok’un yazışmalarının teşkilat içinde yapılan araştırma sonucu ortaya çıkması ve bu yazışmaların soruşturmanın tarafsızlığına gölge düşürmesi nedeniyle bu kararı almıştı. ABD Adalet Bakanlığı’nın raporuyla Peter Strzok ile ilişki yaşadığı FBI avukatı Lisa Page arasındaki mesajların içeriği açıklandı.

SEVGİLİSİNE MESAJ ATMIŞ

Haberin Devamı

Page’in, “Trump başkan olmayacak değil mi” şeklindeki sorusu üzerine Strzok, “Hayır. Hayır olmayacak. Bunu durduracağız” ifadelerini kullanıyor. ABD Başkanı Donald Trump konuyla ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı Genel Müfettiş raporuna göre Clinton ve Rusya soruşturmalarına başkanlık eden FBI ajanı Peter Strzok, sevgilisi Lisa Page’e mesaj atmış ve aday Trump’ın başkan olmasını engelleyeceğiz demiş. Bundan daha aşağıya inemezsiniz” ifadelerini kullandı. Bu arada, ABD Adalet Bakanlığı’nın raporunda FBI’ın eski başkanı James Comey’nin 2016 ABD başkanlık seçim sürecinde Hillary Clinton’ın e-postaları soruşturmasını uygunsuz şekilde yürüttüğü ifade edildi. Raporda Comey’nin Adalet Bakanlığı’na haber vermeden basına açıklama yaptığı ve soruşturmayla ilgili bazı aşamaları FBI kurallarına uygun yerine getirmediği sonucuna varıldı. Öte yandan, Comey’nin bunu ‘herhangi bir siyasi motivasyon gütmeden’ yaptığı belirtildi.

TRUMP’IN VAKFINA FON SORUŞTURMASI

New York Başsavcılığı, ABD Başkanı Donald Trump, ailesi ve Trump’ın yardım vakfına yasaları ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açtı. New York Başsavcısı Barbara Underwood, Trump’ın “yardım vakfının adını kullanarak vakıf için toplanan fonları seçim kampanyasını desteklemek için kullandığını” iddia etti. Trump Vakfı ise New York Başsavcılığı’nın açtığı davanın “siyasi amaçlı” olduğunu belirterek, iddiaları reddetti. ABD Başkanı Trump da Twitter’dan “Ahlaksız New York Demokratları ve gözden düşmüş Eric Schneiderman, vakıfla ilgili bana dava açmak için ellerinden geleni yapıyor” diye yazdı. Trump Vakfı’na 18 milyon 800 bin dolar bağış yapıldığını ancak vakfın toplanan paradan daha fazlasını, 19 milyon 200 bin dolar yardım yaptığını aktaran Trump, davanın peşini bırakmayacağını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!