'Evimizin üstüne Rus uçağı düştü'

Güncelleme Tarihi:

Evimizin üstüne Rus uçağı düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 07:00

5 Mart’ta bir Rus Su-34 savaş uçağı Ukrayna’nın kuzeyindeki Çernigiv’de iki katlı bir binanın çatısına çakıldı. Yulia Hrebnyeva ve çocukları sığınak olarak kullandıkları bodrumu temizlemeye indikleri için hayatta kaldılar. 

Haberin Devamı

İşgalin 9’uncu günü bir Rus Su-34 savaş uçağı iki katlı evlerine çakıldığında Yulia Hrebnyeva’yı temizlik alışkanlığı kurtardı, ancak komşuları o kadar şanslı değildi. New York Times gazetesine göre kocasını kapı kilidi için malzeme almaya gönderen Hrebnyeva, çocuklarına da sığınak olarak kullandıkları bodrumu derleyip toplamalarını söyledi. Kendisi de bodruma indi. Tam o sırada Rus jeti evlerinin çatısına çarptı. Hrebnyeva ve dört çocuğunu sıkışıp kaldıkları alevler içindeki evlerinden kocası kurtardı.

Evimizin üstüne Rus uçağı düştü


AİLESİ GİTTİ, O KALDI

Bugün uçağın kalıntıları hâlâ evlerinin bahçesinde. 5 Mart’ta insanlara yardım dağıttığını söyleyen Hrebnyeva, “6 Mart’ta hiçbir şeyimiz yoktu. İnsanlar bize yardım taşımaya başladı” diyor. Kocası ve çocuklarının şu an Norveç’te olduğunu anlatan Hrebnyeva, “Ruslara inat evimi bu noktada yeniden inşa etmek istiyorum” diye konuştu. Olay sırasında alevlerin sıçradığı karşı evdeki yatalak bir yaşlı yanarak öldü. Uçaktan atlayarak hayatta kalan Rus pilot ise birkaç sokak ötede bir can daha aldı. Vitaliy Serhienko ve kayınbiraderi Serhiy Tkachenko, pilotun yakınlardaki bir çatıya indiğini görüp peşine takıldı. Pilot Binbaşı Aleksandr Krasnoyartsev, Serhienko’yu göğsünden vurdu, talihsiz adam kendi tavuk kümesinde öldü.

PİLOTU UKRAYNA ASKERİ KURTARDI

Hemen orada teslim olan Rus pilotu linç edilmekten Ukrayna askerleri kurtardı. Uçağın ikinci pilotu başka bir noktada ölü bulundu. Öldürülen abisi için “Çok iyi bir adamdı, herkes onu severdi” diye konuşan Svitlana Voyteshenko, “Pilot gözlerimin içine bakıp ‘Burada sivillerin olduğunu bilmiyordum’ dedi. Tabii ki ona inanmadım” dedi.

BAKMADAN GEÇME!