Europa Union Frankfurt şubesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Europa Union Frankfurt şubesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 09:52

Aralarında Türkiye kökenlilerin de bulunduğu bir grup üniversite öğrencisi, AB düşüncesinin halk arasında daha çok benimsenmesini amaçlayan ‘Europa Union’ın, Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden - Walldorf kasabasındaki şubesini kurdu. Gençler inanç, köken ve cinsiyet ayırt etmeksizin temel ilkeleri benimseyen herkesi beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

EUROPA Union’ın yerel kurucularından Talha Kiraz, Sezer Işık, Juliano Ament ve Roman Lorenz, Walldorf Belediyesi’nde düzenledikleri açık oturumla yeni oluşumu tanıttı. Tanıtım toplantısına Hessen Eyaleti Avrupa Bakanlığı Müsteşarı CDU’lu Mark Weinmeitser, Hırvatistan’da iktidarda bulunan parti HDZ’nin Almanya yetkilisi Franjo Akmadza, Ukrayna Fahri Konsolosu Hansjürgen Doss ile AB Başkan Yardımcısı Hildegard Klär katıldı.

Diyalogun önemine dikkati çeken Juliano Ament, amaçlarının AB ile vatandaş arasındaki ilişkileri pekiştirmek olduğunu, bu yönde Avrupa Merkez Bankası, Frankfurt Havaalanı ile Hürriyet gazetesinde toplantılar düzenlediklerini söyledi. Talha Kiraz partiler üstü kuruluş olduklarına dikkati çekerken Sezer Işık, AB’nin ilkeleri doğrultusunda inanç, köken ve cinsiyet ayırt etmeksizin herkesi yeni oluşuma davet ettiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

AŞIRI SAĞ ENDİŞE VERİCİ

Europe Union benzeri sivil toplum örgütlerinin yaygınlaşmasını çok önemsediklerini kaydeden Hessen Avrupa Bakanlığı Müsteşarı Mark Weinmeister, gençlere destek sözü verdi. Aşırı sağ partilerin Avrupa’da söz sahibi olmasının endişe verici olduğunu kaydeden Weinmeister, AB içindeki milliyetçiliğin azalması için sağduyulu adımların atılması gerektiğini vurguladı.
Hessen Meclisi Avrupa Komisyonu Üyesi SPD’li Kerstin Geis, kadınların derneklere katılmasının önemine değinirken, Europa-Union Groß-Gau teşkilatı Başkanı Sigfried Münzer, “Avrupa fikrini hayatta tutmakta sorunlar var” dedi. Geçmişte ilgisizlik nedeniyle kapatılan yerel birimlerden de söz eden Münzer, siyasi tecrübeye sahip, istekli yeni ekipten umutlu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!