Eşi sürekli aşağıladı, James Bond ödül rekoru kırdı

Güncelleme Tarihi:

Eşi sürekli aşağıladı, James Bond ödül rekoru kırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 19:59

Kafalar hafif tütsülü idi, alkol yüklemesinden. Old Bailey sahnelerinin yükselen yıldızı Diane Cilento tiyatro arkadaşlarını evinde ağırlıyordu. Yemek sonrası konyak yanında kahve ikramına sıra gelince Bond filmleri bir kez daha sohbete meze oldu.

Haberin Devamı

Bir biyografi yazarı Sean Connery yerine Cary Grant'ın Bond daha yakışacağını ortaya atınca sohbet kızıştı. Diane Cilento ''Flemming'in karakteri Bond, zarif İngiliz asillerini andırıyor. Oysa kocam doğuştan yontulmamış tipe sahip, sert ama ham. Sanat filmi çevirmediği için sorun yok. Üstelik ''Cubby'' nin (Bond filmleri yapımcısı Albert Broccoli) torba dolusu parasını geri çevirmek kolay değil.'' diyerek konuyu noktaladı.

İskoç kökenli Sean Connery hakkındaki yakıştırmaları burnundan soluyarak dinledi. Diane dost toplantılarında  kocasının filmlerini eğlence konusu yapmaktan zevk alıyordu. Minyon yapılı eşine tutkun doğuştan sert Connery filmlerinin aşağılanmasına fazlaca dayanamadı. Bond dizisinde yedi filmde başrol oynadıktan sonra 10 yıllık karısını bir celsede boşadı.

Haberin Devamı

Sean Connery'yi ilk defa 'Dr.No' yu takiben ''Rusya'dan Sevgilerle'' yi çevirmek için İstanbul'a geldiğinde gördüm. Ayazağa'da golf oynarken görüştüğüm aktör oyununu  kestiğim için memnun değildi. ''Adınız nasıl telaffuz ediliyor?''soruma aslan homurdanmasını andıran sesle ''Şon'' yanıtını verdi. Sorularımı kısaca yanıtladı. Sonraki günlerinde çekimler arası konuşmalarımız daha sıcak oldu. Londra'da ünlü balet Rudolph Nureyev ile Margot Fonteyn'in Covent Gardens'da bir performansı sırasında karşılaştık. Yanında o tarihte boşanmadığı eşi Diane vardı. İstanbul'da birlikte yaşadığımız bazı olayları hatırlatınca yumuşadı, dev cüssesiyle üzerime abanmış halde resim çektirdik.

Oynadığı her Bond filminde beş kelimeyle ''Benim adım Bond, James Bond'' diye kendisini tanıtan Sean Connery bu filmler sayesinde şöhret ve servet sahibi oldu. Boşandığı karısına nisbet ''Hunt of Red October'', ''The Man Who Would be King'', ''Untouchables'', ''Rising Sun'', ''Entrapment'', ''A Bridge Too Far'' gibi filmlerde karakter aktörü olarak dikkati çekti. Oscar dahil çeşitli ödüller kazandı. Ünlü rejisör Steven Spielberg ''Dünyada gerçek yedi sinema yıldızı var, Sean onlardan biri.'' diyerek İskoç aktörü zirveyle tanımladı. People dergisi 69 yaşında iken Connery'yi ''Yüzyılın en seksi adamı.'' seçti.
Eski eşine oyunculuğunu fazlasıyla kanıtlayan Sean Connery Bond filmlerine 30 yıl önce veda etti ama yeri hala doldurulmuş değil. Arkasından George Lazenby, Roger Moore,Timothy Dalton, Pierce Brosnan yeni James Bond rolünde hafif kaldılar. Yeni Bond Daniel Craig sinemaseverlerin İngiliz gizli ajanı 007 özlemini bir nebze giderdi.

Haberin Devamı

Şimdi Bond filmlerin yapımcısı Broccoli ailesi 23'üncü Bond filmi için çalışmalarını sürdürüyor. Rejisörlüğünü Oscar ödüllü Sam Mendes yapacak, senaryo yazarlığını da gene bol ödül sahibi Peter Morgan. Ama Hollywood çevrelerinde Broccoli'lerin 3.7 milyar dolar borç içinde olduğu söylentisi dolaşıyor. Yakınlarının Bond film haklarını Abu Dhabi'ye satmalarını tavsiye ediyorlar. Son 3 yıldır yeni bir Bond filmi vizyona çıkmadı. Gerçekçi çalışma bugün başlasa dahi yeni bir filmin  3-4 yıldan önce hazırlanması mümkün değil. Ayrıca meraklıların dahi beklemekten üşenmeleri sorunu da var. Gene de Bond filmleri şimdiye kadar 7 milyar dolara yakın gelir sağladı.Yeni Bond Daniel Craig'in son iki filmi bir milyar dolar gişe hasılatı yaptı. Hollywood çevreleri ''Gizli ajan 007 hayranları Bond sonsuza kadar yaşayacak.''diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!