Eritreli sığınmacılar Tel Aviv’i birbirine kattı

Güncelleme Tarihi:

Eritreli sığınmacılar Tel Aviv’i birbirine kattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 07:00

Önceki gün İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Eritreli sığınmacılar ve polis arasında çıkan çatışmalar, kenti savaş alanına çevirdi.

Haberin Devamı

Ülkelerindeki yönetimi protesto etmek için sokağa dökülen Eritreliler ve yönetim yanlısı gruplar hem birbirleriyle hem de İsrail polisiyle çatıştı. Polisin gerçek mermi ile müdahalede bulunduğu olaylarda 19’u ağır en az 160 kişi yaralandı. İsrail polisi, “yasadışı” olarak tanımladığı protestodaki Eritreli kalabalığa gaz bombası, tazyikli su, cop ve plastik mermi ile müdahale etti.

Eritreli sığınmacılar Tel Aviv’i birbirine kattı

Polisten yapılan açıklamaya göre, “güvenlik güçlerinin kendilerini emniyette hissetmemesi nedeniyle” gerçek mermiyle de ateş açıldı. 30 polisin yaralandığı gün boyu süren çatışmalarda, 39 Eritrelinin gözaltına alındığı belirtildi. Olayların ardından açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Tel Aviv’de şiddet olaylarına karışan Eritreli göçmenlerin ‘derhal sınır dışı edilmesini’ istedi. Netanyahu, ayrıca ülkede yaşayan yaklaşık 25 bin Afrikalı göçmenin de sınır dışı edilmesi için bir plan yapılması talimatı verdiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!