Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı salladı! Atina'da büyük korku...

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın sözleri Yunanistanı salladı Atinada büyük korku...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 16:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ege'deki adaları uluslararası hukuka aykırı bir şekilde silahlandıran Yunanistan'a uyarısı, Yunanistan televizyonlarında bir numaralı gündem oldu. Efes-2022 tatbikatı ve Erdoğan'ın uyarısı sonrası Atina'da büyük bir endişe gözlenirken hükümet ve muhalefetten açıklamalar peş peşe geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TSK'nın en büyük planlı tatbikatlarından biri olan Efes-2022'de Yunanistan'a yaptığı uyarı Atina'da büyük bir endişeye neden oldu.

Yunan kanalları, 37 dost ve müttefik ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen dev tatbikatın görüntülerine geniş yer verirken hükümet ve muhalefetten de açıklamalar peş peşe geldi.

Hürriyet Gazetesi muhabiri ve CNN Türk Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki Atina'daki gergin havayı şu sözlerle anlattı;

EFES-2022 BİR NUMARALI GÜNDEM! HÜKÜMET SAKİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR AMA...

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunan hükümetine uyarıları, hükümet soğuk kanlı görünmeye çalışsa da Atina'da çok büyük endişe hatta korku yarattı.

Başbakan Miçotakis, Erdoğan'ın açıklamalarından saatler sonra Atina Sanayi ve Ticaret Odası'nda yaptığı konuşmasında Türkiye için 'Ne yapacağı önceden kestirilemeyen komşu' ifadesini kullanırken 'zaman milli birlik içerisinde olmamız gereken bir zaman' ifadesini kullandı

Haberin Devamı

Yunan hükümeti sözcüsü ise 'Egemenlik haklarımıza hiçbir şey hiç bir şekilde zarar veremez' ifadelerini kullandı.

Efes-2022 tatbikatının görüntüleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dün ve bugün Yunan televizyonlarında birinci haber oldu.

2020 KRİZİNDEN DAHA BÜYÜK BİR KRİZ YAŞANABİLİR

Türkiye'nin bir sonraki adımının ne olacağı konusunda Yunan medyasında senaryo bolluğu var. Tüm senaryolar önümüzdeki dönemde Ege'de sıcak bir olay yaşanması üzerine kurulu.

Yunan medyasında Doğu Akdeniz'de 2020 yılında yaşanan krizden daha büyük bir krizin yaşanabileceği iddiaları da yer alıyor.

ERDOĞAN'IN TWİTTER MESAJI OLAY OLDU: ÇİPRAS TÜRKÇE KARŞILIK VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı uyarılarını sosyal medya hesabından Yunanca da yer vermesi Atina'da bir takım tepkilere yol açtı.

Muhalefet lideri, eski başbakan Aleksis Çipras sosyal medya hesabından 'Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır" mesajını Türkçe olarak paylaştı."

Erdoğanın sözleri Yunanistanı salladı Atinada büyük korku...

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Haberin Devamı

Efes-2022 tatbikatını MHP lideri Bahçeli ile beraber takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Bir kez daha Yunanistan'ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası antlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet kararlıdır, bir şeyi söylerse ardını da takip eder" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğanın sözleri Yunanistanı salladı Atinada büyük korku...

YUNAN MEDYASI TATBİKATA GENİŞ YER VERDİ

Eleftheros Typos gazetesi dünkü manşetinde "Türk provokasyonu doruğa çıkıyor. Erdoğan ve Bahçeli Türklerin Yunan adalarına çıkarmasını izleyecek" ifadelerini kullandı.

Ta Nea Gazetesi ise Erdoğan ve Bahçeli'nin tatbikatı bizzat izleyeceğine dikkat çekerek liderlerin Yunanistan'a bir kez daha meydan okuyacağını yazdı.

Haberin Devamı

Proto Thema internet sitesi de Erdoğan ve Bahçeli detayına dikkat çekerken daha provokatif sözler kullanarak manşetini "Gerçek mermilerle atış ve adalara çıkarma" şeklinde verdi.

Kathimerini gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a 'Yunan adalarının silahsızlandırılması' çağrısı yaptığını yineleyerek bu konuyu manşetine taşıdı.

Erdoğanın sözleri Yunanistanı salladı Atinada büyük korku...

GERİLİM GİDEREK TIRMANIYOR

Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis'in ABD kongresinde Türkiye aleyhinde yaptığı skandal açıklamalar sonrası Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Ege Denizi'ndeki adaları silahlandırması Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi zirveye çıkarı.

Haberin Devamı

Türkiye duruma çok sert tepki gösterdi ve Yunanistan'ın bu ihlali durdurmaması halinde adaların statüsünün tartışmaya açılacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu BM'ye iki adet mektup gönderildiğini belirterek "Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin. Silahsızlandırılmış bu adaların statüsünü ihlal etmediğini söylesin. Elimde belgeler var. İhlal gerekçelerinin hiçbiri geçerli değil. Bu ihlalleri sonlandırmazsa adaların egemenliği tartışılır, bu kadar söylüyoruz." uyarısında bulundu.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!