Elon Musk Berlin’i suçladı: Göç akınını Almanya teşvik ediyor

Güncelleme Tarihi:

Elon Musk Berlin’i suçladı: Göç akınını Almanya teşvik ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 07:00

Son dönemde göç karşıtı çıkışlarıyla dikkat çeken Amerikalı girişimci Elon Musk, Almanya’yı Akdeniz’deki mülteci akınını finanse etmekle suçladı.

Haberin Devamı

Amerikalı teknoloji milyarderi Elon Musk ile Almanya Dışişleri Bakanlığı arasında dün ‘mülteci’ polemiği patlak verdi. X sosyal medya platformunun da sahibi olan Musk, Akdeniz’den Avrupa’ya göç eden mültecileri Alman sivil toplum kuruluşlarına ait gemilerin kurtardığını belirterek “Alman halkı bundan haberdar mı” diye mesaj paylaştı. Almanya Dışişleri’nin resmi hesabı mesaja “Evet. Ve buna hayat kurtarma deniliyor” cevabını verdi. Paylaşımın, ayrıca Birleşmiş Milletler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve İskoçya Birinci Bakanı Humza Yousaf tarafından beğenildiği görüldü.

Elon Musk Berlin’i suçladı: Göç akınını Almanya teşvik ediyor

FAŞİST PARTİYE DESTEK

Elon Musk ise “Yani bununla sahiden gurur duyuyorsunuz. İlginç. Açıkçası Alman halkının çoğunluğunun bunu desteklediğinden şüpheliyim. Bir anket yaptınız mı? Almanya’nın çok sayıda yasadışı göçmeni İtalyan topraklarına taşıması İtalya’nın egemenliğinin ihlali değil midir? İşgal hisleri var ...” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Güney Afrika doğumlu olan Kanada pasaportuna sahip ve ABD’de yaşayan Elon Musk, Almanya’da haftaya iki eyalette yapılacak yerel seçimlerde göç karşıtı AfD partisine destek veren bir gönderiyi de paylaştı. Musk’ın Almanya’ya yönelik eleştirileri tam da Musk’ın Berlin’deki Tesla elektrikli araç fabrikasında iş kazaları oranının yüksek olduğunun iddia edildiği bir döneme geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!