Duyan şaşkına döndü… Yeni evli kadın dünyanın en uzak ucunda tek başına balayı yapacak!

Güncelleme Tarihi:

Duyan şaşkına döndü… Yeni evli kadın dünyanın en uzak ucunda tek başına balayı yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2022 10:54

Yeni evli çiftlerin, düğün telaşının ardından dinlenmek ve romantik bir tatil yapmak için çok önem verdiği balayı, neredeyse tüm kültürlerde yaygın. Bir aşk tatili olan balayını tek başına, üstelik de akla hayale gelmedik bir yerde yapacak olan Natalie’nin hikâyesi ise oldukça sıra dışı…

Haberin Devamı

Natalie Corbett ve George Williams, haziran ayında evlenip mutlu bir yuva kurduklarında hayal ettikleri balayı şu an yaşadıklarından oldukça farklıydı.

Hampshire'da yaşayan 31 yaşındaki Natalie Corbett el yapımı köpek tasmaları, kablolar ve koşum takımları sattığı kendi işini kurmadan önce perakende sektöründe birkaç yıl çalıştı.

Duyan şaşkına döndü… Yeni evli kadın dünyanın en uzak ucunda tek başına balayı yapacak
Siz olsanız bu kadar uzak bir yere gönüllü gider miydiniz?

BALAYINDA TEK BAŞINA ANTARKTİKA'YA GİDİYOR!

Ama şu anda Antarktika'ya doğru yola çıkarken kurduğu bu iş de bir süre beklemek zorunda.

Natalie, evinden tam 14 bin kilometre uzakta bir adaya tek başına gidecek ve balayını da kocasından ayrı bir şekilde geçirmiş olacak.

Peki ama neden?

Haberin Devamı

Genç kadın evlenmeden önce başvurduğu bir işten kabul alacağını hiç hesaba katmamış. Gideceği Antarktika'daki, sadece 1,7 dönümlük ada gerçekten de ideal bir balayı yeri değil zaten.

Oysa Natalie şimdi, dünyanın en uzak postanesine ev sahipliği yapan Antarktika'daki Port Lockroy'un işletmesini beş aylığına devralacak, tamamı kadınlardan oluşan bir ekiple yola çıkmaya hazırlanıyor.

Duyan şaşkına döndü… Yeni evli kadın dünyanın en uzak ucunda tek başına balayı yapacak
Natalie Corbett ve eşi George

"KOCAM GİDEBİLECEĞİME İNANMADI"

Corbett, The Telegraph'a “Başvuracağımı söylediğimde kocam çok destek oldu” dedi ve anlatmaya devam etti:

“Ama sanırım benim gibi o da başvurabileceğimi ama işi zaten alamayacağımı düşünüyordu. Sanırım şimdi biraz panikliyor.”

Dört kadın, her yıl donmuş kıtada binlerce turisti ağırlayan Goudier Adası'nda, Birleşik Krallık Antarktika Miras Vakfı (UAHT) tarafından işletilen tarihi Port Lockroy üssünden sorumlu olacak.

Natalie Corbett üssün hediyelik eşya dükkanını idare ederken, Clare Ballantyne, kutba düzenli olarak yollanan 80 bin kartpostalla uğraşan dünyanın en güneydeki kamu postanesinin posta müdürü olacak, Mairi Hilton gentoo penguenlerinin popülasyonunu izleyecek ve Lucy Bruzzone ekibi ve körfeze turist gemileriyle ulaşan turistlerin ziyaretlerini yönetecek.

Haberin Devamı

İlk 10 hafta boyunca onlara yerleşmelerine yardımcı olacak bir Port Lockroy yerlisi olan Vicky Inglis katılacak.

Duyan şaşkına döndü… Yeni evli kadın dünyanın en uzak ucunda tek başına balayı yapacak
Çift, evlendiklerinde başlarına geleceklerden habersizdi

DÜNYANIN EN UZAK POSTANESİ...

Natalie bu aylar sürecek macerayı "Antarktika'ya giden, tamamı kadınlardan oluşan bir takımda olmak gerçekten heyecan verici çünkü uzun yıllar boyunca erkeklerin egemen olduğu bir kıta oldu. Bu yüzden George'u evde bırakıp bir maceraya atılmak güzel." diyerek anlattı.

UAHT, The Telegraph'a, tamamı kadınlardan oluşan bir ekip almak için yola çıkmadığını, ancak bu dört kadının başvuru sürecinin en parlak adayları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kutup bölgeleri hakkında önceden bir deneyimi yok, ancak UAHT'nin başvuru sahiplerini aramasıyla ilgili bir haber makalesi gördü ve şöyle düşündü: “Oh! Bu kulağa harika geliyor. Bu kadar uzak bir yerde ve çok az insanın başardığını söyleyebileceği bir işte çalışmak için ne inanılmaz bir fırsat.”

Kutup bölgeleri hakkında önceden bir deneyimi olamayan ve mülakat sürecinde sadece ilk kez tanışan ekip, haftada 10 dakika evlerine uydu telefon görüşmeleri ve arkadaşları ve aileleri ile iletişim halinde olmak için sadece metin e-postaları ile sınırlı olacak.

Duyan şaşkına döndü… Yeni evli kadın dünyanın en uzak ucunda tek başına balayı yapacak
İşte dondurucu soğuğuyla meşhur Antarktika ve oradaki en uzak postane

Haberin Devamı

1944'TE KURULDU

Port Lockroy'daki üs, ilk olarak 1944'te, Şili ve Arjantin'in bölgeye artan ilgisinin ortasında, İngilizlerin Antarktika'ya yönelik iddialarını desteklemek için yapılan gizli bir savaş operasyonunun bir parçası olarak inşa edildi. Ancak körfez bundan önce balina avcılığı yapan gemiler için güvenli bir demirleme yeri olarak biliniyordu.

Daha sonra, 1962'de operasyonlar başka bir yere taşınana kadar önemli erken atmosferik ölçümler alarak bilimsel bir merkez olarak hizmet etti. Doksanların ortalarında, kalıcı insan yerleşimi olmayan tek kıtayı ziyaret eden artan sayıda turisti hedefleyen bir miras alanı ve müze haline geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!