Dünyanın en büyük mülteci kampında sel

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük mülteci kampında sel
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2023 16:59

Bangladeş’te 1400’den fazla Rohingyalı mülteciye ev sahipliği yapan dünyanın en büyük mülteci kampında meydana gelen sel hasara yol açtı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Bangladeş Ofisi, dün muson iklimi sebebiyle başlayan sağanak yağışlarla Rohingyalı mültecilerin kaldığı Cox’s Bazaar’da sel meydana geldiğini açıkladı. Muson ikliminin bölgeye yağış, ani sel ve sert rüzgarlar getirdiği vurgulanan açıklamada, selden etkilenen mültecilerin geçici güvenli barınaklara yerleştirildiği belirtildi.

Rohingya Mülteci Yardımı adlı sivil toplum kuruluşu, 1 Ağustos’tan itibaren etkili olan yağışlar sonucunda meydana gelen selden 9 bin 237 mültecinin etkilendiğini ve 1.431 barınağın hasar gördüğünü duyurdu.

Dünyanın en büyük mülteci kampında sel



Sel ile mülteci kamplarında insani yardıma olan ihtiyacın giderek arttığı ve UNHCR, yerel sivil toplum kuruluşları ve Uluslararası Göç Örgütü’ne (IOM) gönüllülerinin selden etkilenenlere yardımcı olmaya çalıştığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Bangladeş’in Myanmar sınırında bulunan ve Cox’s Bazaar kentini çevresinde bulunan mülteci kampları, Myanmar’dan kaçan toplamda 961 bin 729 Rohingyalı mülteciye ev sahipliği yapmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!