Dünyadan Türkiye'ye dayanışma ve destek mesajları yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan Türkiyeye dayanışma ve destek mesajları yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 14:24

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin açıklamada bulundu. 

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre; Ayrault'nun açıklaması şöyle: "İnsanların ölümüne neden olan bu aşağılık, korkakça eylemi şiddetle kınıyorum."  

Ayrault, Paris'in Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Çırağan Sarayı'nda bir araya gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'ten de İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin açıklama geldi.

Zarif, “Bugün güzel şehir İstanbul'da yaşanan terör olayını ve insan dışı olay, terörün çirkin yüzünü gösterdi. Türk devlet ve milletine başsağlığı diliyorum. Terör olaylarının lanetleyerek Allah'tan ölenlere rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da şifa diliyorum” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "Yunan halkı ve Yunan hükümeti, İstanbul’da meydana gelen ve masum insanların ölümüne ve yaralanmasına yol açan yeni terör saldırısını esefle kınamaktadır. Türk halkına dayanışmamızı, kurbanların ailelerine de taziyelerimizi dile getiriyoruz."

Haberin Devamı

SORUŞTURMADA TÜRK YETKİLİLERLE YAKIN TEMASTA OLACAĞIZ

ABD hükümeti, İstiklal Caddesi'nde bugün düzenlenen terör saldırısını güçlü şekilde kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Öldürülenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor, yaralılar için acil şifa diliyoruz. Soruşturma sırasında Türk yetkililerle yakın temasta kalacağız." ifadelerine yer verdi.

ABD'nin NATO Müttefiki Türkiye ile ortak tehdit olan terörle mücadelede dayanışma içinde olduğunu belirten Kirby, "Bu vahşi saldırı, Türkiye'de, Türk vatandaşları ile birlikte yabancı ziyaretçiler olmak üzere masum insanları hedef alan ve savunulamayacak saldırı silsilesinin son halkası. Terör eylemleri bölgede barış ve uzlaşmayı savunanları destekleme yönündeki kararlılığımızı sadece güçlendirir." dedi.

BAKMADAN GEÇME!