Dönecekler ama bile bile geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Dönecekler ama bile bile geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 09:16

Türkiye’nin Avrupa Bİrliği ile imzalanan anlaşma uyarnıca bugünden itibaren göçmenleri geri almaya başlayacak olmasına rağmen, Ege Denizi’ndeki geçişler dün de durmadı.

Haberin Devamı

Yunanistan Göçmen Krizi Koordinasyon Kurulu’nun açıklamasına göre, cumartesi günü saat 07.30’dan dün (pazar) aynı saate kadar, Midilli’ye 364, Sakız’a 99, Sisam’a 22, Meis Adası’na da 29 olmak üzere 514 göçmen geldi. Adalarda Türkiye’ye gönderilecek mülteci sayısı ise 6 bin 156. Ülke çapındaki sayı 52 bin 509.

ATİNA YER ARIYOR

Bu arada, Yunanistan, Türkiye-AB anlaşması gereğince 20 Mart’tan önce geldikleri için Türkiye’ye geri gönderilmeyecek 46 binden fazla mülteci ve göçmeni barındıracak yer arıyor.

Sınırın açılacağı ve Avrupa’ya gidecekleri umuduyla 11 bin 290 mülteci ve göçmen haftalardır Yunanistan-Makedonya sınırı yakınındaki İdomeni kasabasında bekliyor. Pire Limanı’nda göçmen geçici barındırma merkezine donüştürülen depolarda ise 4 bin 629 kişi bulunuyor. Haftalık Proto Thema gazetesi, hükümet çevrelerinde, Yunanistan’da kalacak göçmen ve mültecilerin geçici olarak, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra çıkan içsavaşta, komünistlerin sürgün yeri olan Atina yakınındaki Makronisos gibi küçük adalara gönderilmeleri senaryosunun konuşulduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’YA 40 GÖÇMENLİK ‘TEST GRUBU’

ALMANYA, Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde ilk Suriyeli sığınmacıları bugün kabul etmeye hazırlanıyor. Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann’ın, Cuma günü Ankara’da bir grup gazeteciye yaptığı açıklamaya göre ilk grup 40 kişiden oluşacak. Erdman, “Bu küçük bir grup ama, Uluslararası Göç Örgütü ve Birleşmiş Milletler yetkililerin de katılımıyla bu işin uygulamasında ne gibi sorunların ortaya çıkabileceğini görmek için bir test olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!