Donbas’ta 53 Ukraynalı esir öldü

Güncelleme Tarihi:

Donbas’ta 53 Ukraynalı esir öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 07:00

Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana bir seferde en büyük can kaybı yaşandı. Donbas bölgesindeki Elenovka kasabasında Rus kontrolü altında bulunan cezaevinin bombalanması sonucu 53 esir Ukrayna askeri yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Katliam gibi olay önceki gece meydana geldi. Rusya Savunma Bakanlığı’nın iddiasına göre, Ukrayna kuvvetleri, Amerikan yapımı HIMARS füze sistemlerini kullanarak Elenovka Cezaevi’ni vurdu. Bombardımanda ilk önce 40 kişinin öldüğü söylenirken, daha sonra sayı 53 olarak açıklandı. Cezaevinde tutulan ve hayatını kaybeden tutsakların büyük bölümünün Mariupol şehrinin savunmasına katılan radikal sağcı Azov Taburu askerlerinden oluştuğu da kaydedildi.

KİEV: BİZ ATEŞ AÇMADIK

Rusya’nın açıklamasına Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan yalanlama geldi. Açıklamada cezaevi bombalanmasının Rus provokasyonu olduğu kaydedilerek, “Ukrayna ordu birlikleri, dün gece ne topçu ne de füze sistemleriyle Elenovka kasabasındaki cezaevine ateş açtı. Elimizdeki istihbarat verilerine göre tutsak Ukrayna askerleri iki gün önce Elenovka Cezaevi’ne Ruslar tarafından nakledildi. Ukrayna’yı suçlamak için büyük bir Rus provokasyonuyla karşı karşıyayız” denildi. Ukrayna Devlet Başkanlığı danışmanlarından Mihail Podolyak ise Elenovka Cezaevi’nin bombalanmasının Rusların rehin asker takası yapmamak için düzenlenmiş provokasyon ve infaz olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

BEŞ SİVİL DURAKTA BEKLERKEN CAN VERDİ

Ayrıca Rusya’nın elindeki Herson kenti cephe hattına yakın Ukrayna kontrolündeki Mikolaev şehrinden de acı haber geldi. Dün sabah saatlerinde şehre atılan Rus top mermisi otobüs durağına isabet ederek 5 sivili öldürdü.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!