Dış basın dakika dakika takip ediyor... Türkiye seçimleri dünyada birinci manşet

Güncelleme Tarihi:

Dış basın dakika dakika takip ediyor... Türkiye seçimleri dünyada birinci manşet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 19:28

Dünyanın gözü kulağı Türkiye'den gelen haberlerde. Son gelişmeleri anbean okurları ve izleyişlerine aktaran dünya basını gelen ilk sonuçları okurlarına böyle duyurdu...

Haberin Devamı

Dünya nefesini tuttu, Türkiye seçimlerinin sonucunu bekliyor.

Uluslararası haber ajanları son gelişmeleri anbean aboneleri ile 'son dakika' kodu ile paylaşırken pek çok gazete ve televizyon da Türkiye'yi yakından izliyor.

Al Jazeera 'Anadolu Ajansı'na göre sandıkların yüzde 89'u açıldı, resmi olmayan ön sonuçlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 49,94 olduğunu gösteriyor' dedi.

Aynı haberde 'Mevcut durumda, Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Mayıs'ta ikinci tura gidiyor' yorumuna yer verildi.

İngiliz Guardian 'Erdoğan'ın oyu yüzde 50'nin altına düştü' dedi. Haberde verilerin AA'dan alındığı bilgisinin altı çizildi.

BBC haberinde YSK'nın oyların yüzde 47'den fazlasının sayıldığını açıkladığı bilgisine yer verdi.

İki adayın da oylarının yüzde 50'yi aşamadığını yazan New York Times sonuçların bu şekilde devam etmesi durumunda Türkiye'nin 2 hafta sonra cumhurbaşkanını seçmek için bir kez daha sandık başına gideceğini belirtti.

Haberin Devamı

Alman Welt 'Erdoğan ve rakibi ikinci tura gidiyor' yorumunda bulundu.

Yunan In.gr, Erdoğan'ın seçimleri önde götürdüğünü yazdı. Middle East Eye oyların sayımına devam edildiğini aktardı ve 'ikinci tur muhtemel' yorumunda bulundu.

AFP abonelerine servis ettiği haberinde 'Seçim muhtemelen ikinci tura gitti' dedi.

CNN International, Sinan Oğan'ın seçimin ikince tura kalmasını beklediğini aktardı. Euronews 'Adaylardan hiçbiri %50 barajını aşamadığı için ikinci tur bekleniyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı

CBC 'Türkiye'de seçim ikinci tura kalabilir' dedi. Benzer bir yoruma yer veren CNBC seçimin ikinci tura kalmasının muhtemel olduğunu yazdı.

Kathimerini 'seçim ikinci tura kalabilir' dedi. SKY News 'Yüksek olasılıkla oy sayımının sürdüğü seçim, ikinci tura gidecek' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!