‘Dinin siyasette yeri yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Dinin siyasette yeri yok’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 22:19

TUNUS’ta Müslüman Kardeşler bağlantılı Nahda Hareketi’nin lideri Reşid Gannuşi, partisinin dini ve siyasi faaliyetlerini birbirinden ayıracağını söyledi.

Haberin Devamı

Fransız Le Monde gazetesine konuşan Gannuşi, “Arap Baharı sonrası Tunus’ta siyasal İslam’a yer yok. Tunus artık bir demokrasi” dedi. Dini faaliyetleri ve siyasi faaliyetleri birbirinden ayırmak istediklerini kaydeden Gannuşi şöyle devam etti: “Bu siyasetçiler için iyi olacak çünkü artık çıkarları için dini manipüle etmekle suçlanmayacaklar. Din için de iyi olacak çünkü artık siyasetin esiri olmayacak.”

KONGREYE GİDİYORLAR

1989’da, Mısır Müslüman Kardeşleri’nden esinlenerek kurulan ve Tunus’ta yaşanan Arap Baharı’nın ardından 2011 yılındaki seçimlerde iktidara gelen Nahda Hareketi, laik muhalefetin karşısında geri adım atmıştı. 2014 seçimlerini laik Nida Tunus kazanmış ancak parti daha sonra bölününce Nahda Hareketi parlamentodaki en büyük parti olarak kalmıştı. Hükümet ortağı olan Nahda Hareketi’nin 20-22 Mayıs’ta düzenlenmesi beklenen kongrede Gannuşi’nin açıklamaları doğrultusunda kararlar alması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!