‘Destek gelmezse kaybedebiliriz’

Güncelleme Tarihi:

‘Destek gelmezse kaybedebiliriz’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

ABD Kongresi’nin Kiev’e askeri yardım da dahil 106 milyar dolarlık ek bütçeyi bloke etmesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, daha fazla ABD askeri yardımı talebinde bulunmak üzere Washington’a gitti.

Haberin Devamı

Beyaz Saray’da Başkan Joe Biden ve Kongre üyeleriyle görüşen Zelenski, Rusya’ya karşı saldırıyı sürdürmek için ABD’nin askeri yardımının hayati önem taşıdığını belirtti.

Zelenski’nin ABD’li yetkililerle görüşmesi sırasında, “Destek gelmezse kaybedebiliriz. Biz kaybedersek Putin kazanır, bu da ABD için oldukça tehlikeli bir durum olabilir” dediği öğrenildi. Öte yandan Biden da Zelenski’ye “Yanınızda olacağız” mesajını vererek, askeri yardımı kesmenin Putin’e bir Noel hediyesi olacağını, Kongre’nin ek bütçeyi onaylaması gerektiğini söyledi.

Önceki gün Washington’daki Ulusal Savunma Üniversitesi’nde konuşan Volodimir Zelenski, siyasetin Ukrayna askerlerine “ihanet etmemesi” gerektiğini söyleyerek, Biden’ın mücadelenin küresel etkileri olduğu yönündeki sözlerini tekrarlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!