Depremzedeler için bağış konferansı

Güncelleme Tarihi:

Depremzedeler için bağış konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 07:00

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı hasarın giderilmesine katkıda bulunmak amacıyla Brüksel’de Uluslararası Bağışçılar Konferansı toplanıyor.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Komisyonu ve Dönem Başkanı İsveç’in ev sahipliğinde yapılacak toplantıya geniş katılım öngörülürken acil yardım, toparlanma ve kalkınma için yaratılacak kaynağın da önemli düzeyde olması bekleniyor. Konferansın açılışını ve kapanışını AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson yapacak.

ZARAR 100 MİLYAR EURO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temsil edeceği konferansın açılış oturumuna video bağlantısıyla katılacak. Konferans, AB üyelerinin yanı sıra, komşu ülkelere, Birleşmiş Milletler üyelerine, uluslararası mali kuruluşlara ve ilgili diğer paydaşlara açık olacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yapılan çalışmaya göre depremin Türkiye ekonomisinde yarattığı toplam yük yaklaşık 100 milyar Euro (2 trilyon TL) seviyesinde. Ankara, sağlanacak desteğin oluşan hasarla orantılı, sürdürülebilir ve Türkiye’nin amaçlarına uygun olmasını bekliyor. Yaratılacak kaynağın önemli bir bölümünün kredi niteliğinde olması öngörülüyor.

 

Haberin Devamı

KANADA’DAN VİZE KOLAYLIĞI

Kanada, depremlerden etkilenen Türk ve Suriyeliler için kolay vize imkânı getirdi. Düzenleme, Kanada’da süreli çalışma vizesine başvurma hakkı gibi imkânlar sağlıyor. Program hakkında bilgi veren Göç Bakanı Sean Fraser, Türkiye ve Suriye’den gelenlerin Kanada’daki kalış sürelerini uzatmalarını kolaylaştıracaklarını ve bu iki ülkeden vize başvurularına öncelik vereceklerini söyledi. Halihazırda Kanada’da bulunan 600 Suriyeli ve 6a400 Türk vatandaşı, gelecek altı ay içinde bitecek vizelerinin yenilenmesi için ücretsiz başvuru yapabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!