Deniz altında 5 saat...

Güncelleme Tarihi:

Deniz altında 5 saat...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 07:00

İngiltere ile Fransa’yı denizin altından birbirine bağlayan Manş Tüneli’nde bir treninin arıza yapması sonucu yüzlerce yolcu, tünelde 5 saat mahsur kaldı. Metrelerce yürüyerek acil servis tünelinden tahliye edilen yolcular, kargo trenine bindirilerek en yakın terminale götürüldü.

Haberin Devamı

Fransa’nın Calais kentinden İngiltere’nin Folkestone kentine giden bir yolcu treni, Manş Tüneli’nde arıza yaptı. Yüzlerce yolcu, kilometrelerce uzunluktaki sualtı tünelinin içindeki trende yaklaşık 5 saat mahsur kaldı. Dünyanın en uzun üçüncü demiryolu tüneli olan 50 kilometrelik Manş Tüneli, aynı zamanda 37.9 kilometre ile dünyadaki en uzun sualtı geçişine sahip.

TÜNELDE YÜRÜDÜLER

Yolcular saatlerce bekleyişin ardından acil servis tüneline tahliye edildi. Metrelerce uzunluktaki tünelde yürümek zorunda kalan yolcular, başka bir kargo trenine bindirilerek Folkestone terminaline götürüldü. Olayın ardından demiryolu işletmecisi Eurotunnel Le Shuttle, yaşanan arıza nedeniyle yolculardan özür diledi.

Deniz altında 5 saat...

Haberin Devamı

KORKU FİLMİ GİBİYDİ

Arızalanan trende bulunan 37 yaşındaki Sarah Fellows yaptığı açıklamada, “Servis tüneli korkunçtu. Felaket filmi gibiydi. Ne olduğunu anlamadan sonu görünmeyen bir yerde yürüyorsunuz. Hepimiz uzun kuyrukta denizin altında bekledik” dedi. Fellows, tünelde panikleyen bir kadının ağladığını, yalnız seyahat eden başka bir kadının ise panik atak geçirdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!