Dendias: Türkiye gibi İHA üretmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Dendias: Türkiye gibi İHA üretmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2024 07:00

Yunan Bakan Dendias, son yıllarda atak yapan Türk İHA sanayisini örnek gösterdi.

Haberin Devamı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’yi örnek göstererek, hem geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmaları, hem de İnsansız Hava Aracı (İHA) üretmeleri gerektiğini söyledi.

‘BİZ DE YAPABİLİRİZ’

Dendias, Larisa şehrinde, partisi Yeni Demokrasi’nin gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “Bizi “paraları sokağa atıyorlar” diye suçlayanlar, Ege’nin ötesinde hangi gemiler inşa ediliyor, bir baksınlar. Bu gemiler, ne Ege’de tur atmak, ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma törenlerine katılması için inşa ediliyor. Yunanistan, geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmalıdır” dedi.

Dendias: Türkiye gibi İHA üretmeliyiz

Nikos Dendias

Haberin Devamı

Bakan Dendias, Yunanistan’ın İHA üretimine geçilmesi gerektiğini de belirterek “Türkiye İHA üretirken, aynı şeyi Yunanistan’ın da yapmaması için hiçbir sebep yok” ifadesini kullandı. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan normalleşmeye rağmen Dendias, Atina’da Ankara ile ilişkilere mesafeli yaklaşmayı sürdüren isimlerden biri olmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!