Davutoğlu Budist rahipleri kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Budist rahipleri kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 01:28

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) temsilcilerinin Rohinyalı Müslümanlarını ziyareti kamplarda sevinç yaratırken, ülkenin Budist çoğunluğu tarafından tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Eylem planı önerdi

Davutoğlu ziyaret sırasında Myanmar Müslümanlarının durumunu düzeltmek için bir eylem planı sundu. Plana göre, İİT Myanmar’da daimi bir büyükelçi bulundurarak bir diyalog mekanizması oluşturulacak. Davutoğlu bu büyükelçinin Türkiye büyükelçisi olması önerisini de getirdi. Bu daimi temsilcilik kurulduktan sonra Myanmar’ın Budist çoğunluğu ile Müslüman azınlığı arasında diyalogun kurulması için çeşitli toplantılar düzenlenecek.

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU MYANMAR'DA / FOTO-GALERİ

Davutoğlu ve İİT heyetinin temasları sürerken Budist din adamları Arakan eyaletinin başkenti Sitve’de bir protesto gösterisi düzenledi. İİT heyetinin geldiği havaalanı yakınlarında gerçekleşen eylemde Budist rahip ve keşişler “İİT’yi Arakan’da istemiyoruz” ve “Egemenliğimize sahip çıkın” yazan pankartlar taşıdı. Ancak İİT heyeti havaalanında uçaktan indikten sonra doğrudan helikoptere binip kamplara gittiği için eylemciler ile karşı karşıya gelmedi.

Bilgi notu

Haberin Devamı

Myanmar’da yaşayan yaklaşık 800 bin Müslüman ülkenin Budist çoğunluğu tarafından “Bangladeşli yasadışı göçmen” olarak görülüyor ve vatandaşlık verilmiyor. Müslüman azınlık ayrıca şiddetli saldırılara uğruyor. Bugüne kadar yaşanan saldırılarda en az 250 Müslüman öldü, 140 bin kişi de evinden oldu.

BAKMADAN GEÇME!