Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu... MİT'in nefes kesen operasyonu dünya basınında

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu... MİTin nefes kesen operasyonu dünya basınında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2023 08:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT'in önceki gün Suriye'de düzenlediği operasyonla, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi'yi etkisiz hale getirdiğini duyurdu. Erdoğan'ın açıklaması dünya basınında geniş yer bulurken AFP, nefes kesen operasyonun detaylarını yazdı...

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadelede gelinen son noktaya da değinen Erdoğan, 'Terör örgütlerini sindirdik. Bu mücadele Avrupa'nın güvenliğine de katkı sağlıyor ama bunun farkında değiller. NATO içerisinde, PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz' ifadelerini kullandı.

'DEAŞ'IN SÖZDE LİDERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

'MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi'yi uzun süredir takip ediyordu' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu şahıs dün Suriye'de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor' diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları kısa süre içerisinde dünya basınında geniş yer buldu.

Uluslararası haber ajansları bu bilgiyi 'acil' kodu ile abonelerine servis ederken AFP nefes kesen operasyonun detaylarını yazdı.

Haberin Devamı

ÖNCE ABLUKA SONRA OPERASYON

Haberin Devamı

Suriye'nin kuzeyinde görev yapan AFP muhabiri, Türkiye'nin desteklediği Türk istihbarat ajanlarının ve yerel askeri polisin Cumartesi günü Afrin'in kuzeybatı bölgesindeki Cinderes'te bir bölgeyi ablukaya aldığını belirtti

Mahalle sakinleri AFP'ye, operasyonun hedefinin okul olarak kullanılan terk edilmiş bir çiftlik olduğunu söyledi.

France 24 bu gelişmeyi 'Erdoğan, DEAŞ lideri olduğundan şüphelenilen Al Quarashi'nin Suriye'de etkisiz hale getirildiğini söyledi' başlığı ile okurlarına sundu.

Erdoğan'ın 'terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin mücadelemizi sürdüreceğiz' sözüne haberinde yer veren CNN International sözde liderin bir selefinin Ekim ayında öldürülmesinin ardından göreve geldiği bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu... MİTin nefes kesen operasyonu dünya basınında

İŞTE İLK FOTOĞRAF

'Erdoğan, Türkiye'nin DEAŞ liderini öldürdüğünü açıkladı' başlığını atan Al Jazeera haberinde Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verdi.

Haberde Orta Doğu Enstitüsü'nde görev alan Charles Lister'ın açıklamalarına da yer verildi. Lister Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bölgeden fotoğraflara da yer verdi.

MİT'in imza attığı operasyona geniş yer veren ABD merkezli CBS News ise Türkiye'nin Suriye'deki konumu için şu değerlendirmede bulundu;

'Türkiye, 2020'den beri Suriye'nin kuzeyine asker konuşlandırdı ve tüm bölgeleri kontrol ediyor.'

Hindistan merkezli Wion haberinde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü yaptığı açıklamada, DEAŞ liderinin Türkiye'nin MİT istihbarat teşkilatı tarafından yürütülen bir operasyonda Suriye'de öldürüldüğünü söyledi' ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

NDTV 'Erdoğan, DEAŞ liderinin Türk istihbarat teşkilatının Suriye'de düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü duyurdu' dedi.

Sky News Avustralya ise haberinde 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT'in El-Kureyşi'yi uzun süredir takip ettiğini ve Türkiye'nin teröristleri takip etmeye ve avlamaya devam edeceğini söyledi' ifadelerine yer verdi.

Yunan In.gr 'Türk istihbaratı DEAŞ liderini etkisiz hale getirdi' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu... MİTin nefes kesen operasyonu dünya basınında

ERT 'Erdoğan, cihatçı grubunun sözde liderinin Cumartesi günü Suriye'de Türk istihbarat servislerinin önderliğindeki bir operasyonda etkisiz hale getirildiğini söyledi' dedi.

Haberin Devamı

Proto Thema 'Erdoğan, MİT'in DEAŞ liderini uzun süredir izlediğini açıkladı, ancak operasyonla ilgili daha fazla ayrıntıya girmekten kaçındı' dedi.

Pentapostagma ise bu gelişmeyi 'DEAŞ'ın lideri Suriye'nin kuzeyindeki Türk kontrolündeki kasabada öldürüldü' başlığı ile okurlarına sundu.

Öte yandan 2023'ün en önemli olaylarından birisi olarak gösterilen seçimin nabzını tutan pek çok televizyon ve gazete gelişmeleri anbean okurları ve izleyicileri ile paylaşıyor.

'CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ'

Türkiye'yi mercek altına alan AFP dikkat çeken bir analiz yayınladı.

'Türkiye'nin Osmanlı sonrası tarihinin en önemli seçimi' yorumunda bulunan AFP 14 Mayıs seçiminin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olacağının altını çizdi.

Euronews Erdoğan'ın Ankara mitingini sayfasına taşıdı ve 'Ülkenin farklı şehirlerinden binlerce kişi Ankara Millet Parkı'nda buluştu' dedi.

'Erdoğan ve rakibi 14 Mayıs seçimleri öncesinde büyük kalabalıkları kendine çekiyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan France 24, mitinglere katılımın yoğun olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin sözde DEAŞ liderini etkisiz hale getirdiğini belirten Alman Spiegel bu durumun 2 hafta içinde gerçekleşecek seçimlerde iktidarın hanesine bir artı olarak yazabileceği yorumunda bulundu.

'Bayraktar seçimlerde fırtına estirmeye hazırlanıyor' yorumunda bulunan Eurasian Times haberinde şu ifadelere yer verdi;

'Baykar, artık Türkiye'nin en tanınmış savunma kuruluşu haline geldi. 2021'de yıllık 664 milyon ABD doları satışla ülkenin en büyük silah ihracatçısı oldu ve şirket, Ukrayna savaşı nedeniyle daha da büyüdü.'

BAKMADAN GEÇME!