Almanya´da CSU´lu milletvekili cami vergisi önerdi

Güncelleme Tarihi:

Almanya´da CSU´lu milletvekili cami vergisi önerdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 13:20

Almanya'da hükümetin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU Federal Milletvekili cami vergisi istedi.

Haberin Devamı

Almanya'daki camilere yurt dışından kaynak aktarılmasına karşı çıkan ve bunun yasaklanmasını isteyen CSU, caminin giderleri için kaynak olarak da verginin uygulanmasını talep etti.

Tıpkı kilisiler gibiler camilerin de cemaatlerinden vergi toplayarak kendisine kaynak yaratmasını savunan CSU'nun Federal Meclis milletvekili Alexander Radwan, yurt dışından gelen para ile birlikte aşırı uç değerlerin de Almanya'ya taşındığının endişesini yaşadığını belirterek “Buna izin veremeyiz. Yurt dışında para alıp Almanya'nın değerlerine karşı olan imamların görev yapmasına izin vermemeliyiz. Yurt dışından camilere gelen kaynağı durdurursanız Almanya içinde İslam için yeteri kadar kaynak sağlamasına da olanak sunmalısınız. Tıpkı Katolik ve Protestan Kiliseler gibi camiler de vergi toplayabilir” dedi.

CSU'nun yurt dışında camilere para yardımı yapılmasını yasaklama isteğine ise Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Parti Genel Sekreteri karşı çıktı. CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, Almanya'nın da yurt dışındaki kiliselere para yardımı yaptığını hatırlatarak, yasak getirmenin olanaksız olduğuna dikkat çekti.

 

BAKMADAN GEÇME!