‘Çin’den ötürü Moskova nükleer silah kullanmaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Çin’den ötürü Moskova nükleer silah kullanmaz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2023 07:00

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen, Çin’in desteğini kaybedeceği için Putin’in nükleer silahları kullanmayacağı görüşünü savundu.

Haberin Devamı

Almanya’nın Ukrayna’ya Leopard-2 ana muharebe tankları gönderme kararının ardından başlayan savaş uçakları tartışması yoğunlaşırken, Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen, Rusya’nın nükleer silahlar kullanmayacağı görüşünü savundu. 2005-2017 yıllarında dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel’in güvenlik politikası danışmanlığı, 2017-2021 yıllarında da Almanya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görev yapan Heusgen, “Çin, Rusya’ya nükleer silahlar kullanılmaması uyarısında bulundu. Böyle bir durumda en önemli ortağı Çin’in desteğini kaybedeceğini bildiği için Putin nükleer silah kullanmayacaktır” açıklamasında bulundu. Heusgen, “Çin olmadan Putin yalnız kalacaktır. Bu nedenle böyle bir riski göze alamayacaktır” dedi. Heusgen, “Putin atom bombası kullanma tehdidiyle herkesten önce bizi, Almanya’yı ve Avrupa’yı korkutmak, sindirmek istedi” görüşünü de dile getirdi.

Haberin Devamı

‘BARIŞ UMUDUM ZAYIF’

Heusgen, “Ben her zaman barış görüşmelerinin sürdürülmesinden yanayım” derken, şu aşamada bu görüşmelerde olumlu bir sonuca ulaşılmasını beklemediğini de kaydetti. Christoph Heusgen, Almanya’nın Ukrayna’ya savaş uçakları göndermesinden yana olduğunu da söyledi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya savaş uçağı gönderilmesinin gündemde olmadığını söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!