Çin'de heyelan... Ölü sayısı 25'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Çinde heyelan... Ölü sayısı 25e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2024 14:50

Çin devlet medyası, ülkenin güneybatısındaki uzak ve dağlık bir kesimde meydana gelen toprak kaymasında ölü sayısının 25'e ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Çin'in Yunnan eyaletinde Zaotong şehrine bağlı Zhenxiong ilçesinde meydana gelen heyelanda AFP'ye göre ölü sayısının 25’e yükseldiği, ekiplerin arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Arama çalışmalarına binden fazla personelin katıldığı öğrenildi.

Kurtarma ekibi tarafından yapılan açıklamada, yeni bir toprak kayması riski nedeniyle arazide büyük iş makinelerinin kullanılamadığı ve geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirilemediği belirtildi.

Zhenxiong’te dün yerel saatle saat 05.51 sıralarında meydana gelen toprak kayması sonucu 18 ev ve 40'tan fazla  kişinin toprak altında kaldığı açıklanmıştı. 200 kişi de bölgeden tahliye edildi. Dondurucu soğukların ve kar yağışının etki olduğu bölgede 3 kişi kurtarılırken, kayıp kişilerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Haberin Devamı

İtfaiyeci Li Shenglong, Çi,n haber ajansı Xinhua'ya "Arama ve kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti" yorumunda bulunurken felaketin tepedeki dik uçurum alanındaki çökmesinden kaynaklandığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!