Çin ve Rusya liderleri görüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Çin ve Rusya liderleri görüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 01:05

SURİYE diplomasisinin hız kazandığı bir dönemde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ekonomik konferansa katılmak üzere Rusya’nın uzakdoğusundaki Vladivostok’a gidiyor.

Haberin Devamı

Çin liderinin burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD ile ticaret savaşları, Kuzey Kore krizi, Suriye gibi meseleleri masaya yatırması bekleniyor. Görüşme için Çin’e yakın Vladivostok’un yakınlaşmayı sembolize etmesi açısından seçildiği belirtiliyor. Çinli turistler için Rusya’nın giderek bir çekim merkezi haline geldiği özellikle rubledeki değer kaybının cazibeyi arttırdığı kaydediliyor.

ORTAK TATBİKAT

Öte yandan Çin, Rusya’nın doğu ordusunun (Vostok) yapmayı planladığı savaş oyunlarına bu yıl ilk kez katılma kararı aldı. Bu ay içinde Vostok ordusu tarafından düzenlenecek tatbikatta Çin de 3 bin 200 asker ile yer alacak. Moskova’daki Carnegie Enstütüsü Rusya-Çin ilişkileri uzmanı Alexander Gabuev gelişmeleri şöyle yorumladı: “Bu Çin’e güçlü bir mesaj anlamına geliyor ve Rusya’nın artık Çin’i hasım ya da askeri tehdit olarak görmediği belirtiliyor. Aynı zamanda Washington’a da bir mesaj yollanıyor. Eğer ABD, Rusya’ya baskı uygulamaya devam eder, daha fazla yaptırım gündeme getirirse Rusya, ABD’nin 21’inci yüzyılda tek stratejik rakip olarak gördüğü Çin’e daha sıkı sarılacak deniyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!